WijnWandelTochten.nl - 9 Reviews

Last updated: 23 december 2017
WijnWandelTochten.nl Logo

90.9% aanbevolen, 9 Reviews

  1. WijnWandelTochten.nl
  2. WijnWandelTochten.nl Reviews
  3. Schrijf ook een review over WijnWandelTochten.nl

Niet tevreden over WijnWandelTochten.nl? Probeer dan eens Beekse Bergen.

WijnWandelTochten.nl

WijnWandelTochten.nl is een kleine reisorganisatie voor wijn-wandel-vakanties en voor culinaire workshops over smaak.

WijnWandelTochten.nl Details

Hits: 864

URL: http://www.wijnwandeltochten.nl/

CategorieŽn: Gespecialiseerde Reizen

Reviews: 9


WijnWandelTochten.nl reviews (9):

WijnWandelTochten.nl - Bodensee

0

Review:
Wij gaan al 11 jaar mee met Jeanet Bruining op wijnwandeltochten. Vroeger met de wat moeilijkere tochten, de laatste jaren met de "easy en lekker" tochten. De tocht dit jaar naar de Bodensee was ook weer zeer de moeite waard. We hebben weer het nodige bijgeleerd omtrent de Duitse wijnen. Vooral de uitstekende Muller Thurgau wijnen uit deze streek waren een openbaring voor ons. Het hele verblijf inclusief de proeverijen was weer uitstekend georganiseerd door Jeanet. Het hotel was uitstekend, het gezelschap aangenaam en interessant (vele bekenden zien wij regelmatig terug) en het einddiner perfect.
Tot volgend jaar maar weer, deo volente.
Paul en Ansfride Steegers.

Sterke punten:
Interessante en kundige proeverijen.

Zwakke punten:
De tocht mag voor ons wat langer. 4 dagen was wat kort voor deze mooie streek

Steegers beveelt WijnWandelTochten.nl aan bij vrienden/bekenden

WijnWandelTochten.nl - Wijnwandelen in de Kaiserstuhl

0

Review:
In september 2013 weer met Wijnwandeltochten op reis geweest. Nu naar de Kaiserstuhl. Een relatief klein gebied met mooie wijngaarden, heuvels en bossen. Mooie Spätburgunders geproefd en uitleg gekregen van twee wijnmakers in hun wijngaard. Het is een gebied met veel voorzieningen voor de toerist, zonder dat je drukte ervaart. Jeanet gaf ons een mooie doorsnee van wat er mogelijk was op wijn- en wandelgebied.
Na afloop van de georganiseerde reis hebben we er nog twee dagen aangeplakt en mooie wandelingen gemaakt. Wijnwandeltochten is een organisatie die uniek is in de reiswereld met de combinatie van wandelen en wijn ervaren.

Sterke punten:
Kennis van en met de lokale wijnboeren en coöperatie.
Daarnaast zijn de deelnemers allen wijnliefhebbers en bewuste eters, wat tot goede gesprekken leidt, onderweg en aan de maaltijd.

Rien beveelt WijnWandelTochten.nl aan bij vrienden/bekenden

WijnWandelTochten.nl - wijnwandeltochten

0

Review:
Heerlijk te lezen dat er zoveel mensen zijn die genieten van wijn. Ook nog het geluk hebben dat er door WijnWandelTochten.nl zoveel mogelijkheden geboden worden, zodat je niet alleen van wijn kan genieten maar ook van de wijngaard en de omgeving.
We zullen regelmatig aandacht schenken aan WijnWandelTochten.nl
Salut namens wijnweetje.nl
Koos

Wijnweetje.n beveelt WijnWandelTochten.nl aan bij vrienden/bekenden

WijnWandelTochten.nl - Het bourgondische met wat sportiviteit en leerzaam

0

Review:


Als je geen kenner bent maar wijn gewoon lekker vindt, als je je een paar dagen wilt overgeven aan de heel nieuwe ervaring van wijn proeven met het bijbehorende jargon van de experts (probeer geur en smaak maar eens te verwoorden!) en van wat er zoal bij het maken en vooral het bijzonder maken van wijn komt kijken dan is een wijnwandeltocht met Jeanet Bruining een absolute aanrader.
De groepen zijn klein en de bindende factor 'wijn proeven en de wijnstreek leren kennen" geeft een goede sfeer in een uiterst gemêleerd gezelschap.
Als uitvalsbasis is er een goed hotel en 's avonds steeds een zorgvuldig gekozen uitstekend restaurant.Heerlijk ontspannen wandelen (niet te vroeg, niet te lang, mooie routes) en elke dag het privilege van de ontvangst bij een bijzondere wijnmaker die trots en blij is om ons alles van zijn vak te vertellen en zijn resultaten te laten proeven. Helemaal geen commercie; wijn kopen kan maar is niet het doel van de proeverij.
Het was mijn eerste maar zeker niet mijn laatste keer!Kleine groepen, goede

Sterke punten:
Kleine groep, niet zware wandeltochten, uitstekende kennis van het gebied en de wijnen van Jeanet Bruining, bezoek aan speciale topwijnmakerijen, geen commercie, overdracht van kennis en liefde voor wijn, mooie keuze van restaurants, geen idioot vroege start van de dag, relaxed.

Zwakke punten:
De lunch hoeft van mij niet in een goed restaurant maar kan gewoon een picknick zijn.

Annelize beveelt WijnWandelTochten.nl aan bij vrienden/bekenden

WijnWandelTochten.nl - laat je meeslepen

0

Review:
Heb j.l. juni deelgenomen aan een wijn wandeltocht door de Elzas. Door omstandigheden was mijn conditie niet optimaal. Jeanet heeft me op sleeptouw genomen door het tempo aan te passen en mij met raad en daad ter zijde te staan. Wat me opviel was haar brede kennis van zowel wijn, voedsel en de streek.Geweldig hoe zij van een hobby haar beroep heeft weten te maken.

greta beveelt WijnWandelTochten.nl aan bij vrienden/bekenden

WijnWandelTochten.nl - omdat je wijn moet beleven!

0

Review:
Wie ooit een wijnproeverij heeft willen regelen in het buitenland, weet uit ervaring dat het niet altijd makkelijk is om in korte tijd de mooiste wijnen te proeven.
Opmerkelijk genoeg lukt dat Jeanet Bruining wél, doordat ze in de loop der jaren met locale wijnproducenten goede contacten heeft gelegd.

Als je na enkele dagen het wijngebied verlaat, kun je terecht zeggen dat je dit gebied redelijk goed hebt leren kennen. De omgeving heb je immers te voet verkend, en de wijnen heb je dagelijks geproefd én gedronken bij heerlijke maaltijden!

Op deze manier wordt wijn drinken een ware belevenis!

Anja beveelt WijnWandelTochten.nl aan bij vrienden/bekenden

WijnWandelTochten.nl - Wijnwandelreizen van Jeanet Bruining: uniek, '

0

Review:
Mijn wijnwandel ervaring met Jeanet Bruining beslaat ongeveer 15 jaren, waarvan 10 jaren wijnwandelen in mijn favoriete Alto Adige (noord Italië). Niet dat ik nu een ervaren wijnwandel mevrouw geworden ben. Het originele idee van Jeanet bevalt me zo goed: de wandelingen zijn mooi, wijnproeverijen met uitstekende wijnen, kwalitatief goed en smaakvol eten, bijzondere hotels/pensions: altijd schitterend gelegen.

De wijnproeverijen zijn klasse, geen Chateau Migraine. Jeanet Bruining heeft met veel wijnboeren en boerinnen door de jaren heen een warme en persoonlijke band opgebouwd. Zeg nu zelf; welke wijnboer laat je weten een prijs met zijn witte wijn gewonnen te hebben?!

In Alto Adige geen kouwe drukte; wanneer je bestoft en bezweet in 't wandelkloffie een restaurant binnenstapt kijkt niemand vreemd op. Je bent net zo welkom als de man in 3-delig.

Ook heel uitzonderlijk; geen commercie. Men staat niet klaar met een bestellijst. Wijn kopen is (gelukkig) niet het doel. Een kijkje nemen in de kelder en de wijngaard, plezier in proeven van wijn, staat hoog in Jeanets vaandel.

Al wandelend kom je op bijzondere locaties en dito wijnboeren en wijnboerinnen. De wijnwandelweken van Jeanet Bruining zijn letterlijk en figuurlijk van hoog niveau! Doen!

Caroline beveelt WijnWandelTochten.nl aan bij vrienden/bekenden

WijnWandelTochten.nl - Wijn

0

Review:
In een tijdsbestek van vijftien jaar hebben mijn vrouw en ik driemaal meegedaan met een WijnWandelexpeditie, georganiseerd door Jeanet Bruining. Die keren zijn ons uitstekend bevallen, want Jeanet heeft in de loop der jaren goede contacten opgebouwd met de plaatselijke wijnboeren, en ze slaagt er altijd in om méér dan een doorsnee-bezoek te organiseren. De bijbehorende proeverijen zijn van grote klasse.\r\nTwee dingen zijn van belang: je moet interesse hebben in wijn en de wijncultuur, en je moet het leuk vinden om met een klein groepje mensen een paar dagen op te trekken. De dagelijkse wandelingen zijn niet zwaar, en de afstand overstijgt de vijftien kilometer per dag maar zelden. We hebben gewandeld door de Pfaltz, langs de Moezel en in de Elzas; onze volgende bestemming wordt hopelijk de Rheingau. Summa summarum: geen doorsnee vakantie, maar voor de liefhebber zeer aan te bevelen.

Adri Tijman beveelt WijnWandelTochten.nl aan bij vrienden/bekenden

WijnWandelTochten.nl - ervaring wijnwandeltocht

0

Review:
Dit is een professioneel opgezette tocht waarbij het wandelen en het wijnproeven mooi met elkaar in evenwicht zijn.
Mevrouw Bruijning heeft een goede relatie opgebouwd met de locale wijnproducenten en wist ons een goed kijkje achter de schermen te geven.
De Pfalz is een mooi gebied om te wandelen zeker in de herfst. De groep bestond uit een tiental mensen van diverse pluimage waardoor er interessante ontmoetingen tot stand kwamen
Al met al zeer geslaagd en ik overweeg om volgend jaar weer aan een tocht deel te nemen. Een aanrader
E

d.j.Kruse beveelt WijnWandelTochten.nl aan bij vrienden/bekenden

Schrijf ook een review over WijnWandelTochten.nl

  • je e-mailadres is niet zichtbaar voor andere bezoekers
  • Je ontvangt een bevestigingse-mail op je e-mailadres!


Ja, ik zou WijnWandelTochten.nl aanbevelen aan vrienden/bekenden
Nee, ik zou WijnWandelTochten.nl aan niemand aanbevelen
Niet van toepassing / Geen mening


Stuur mij een e-mail wanneer iemand een nieuwe review over deze website schrijft

Stuur mij een e-mail wanneer iemand op mijn review reageert

Door het plaatsen van deze review ga ik akkoord met de algemene voorwaarden

Bezoek WijnWandelTochten.nl


Home Ľ Gespecialiseerde Reizen Ľ WijnWandelTochten.nl