VillaVibes

VillaVibes organiseert singlereizen voor groepen hoger opgeleide (HBO en WO) singles in de leeftijdscategorieën van 25-39, 30-49 en 35-55 jaar.

Villa Vibes video


VillaVibes Reviews

  Waardeloos!

  O&N Texel Experience 2023  Als zelfverkozen single dacht ik dat het leuk zou zijn om met andere singles O&N samen door te brengen op Texel. VillaVibes (VV) schermt met een 5 daagse experience, maar van de 5 dagen zijn het er in werkelijkheid maar 3. Want je bent de 1e dag pas na 19 uur welkom en de avond is om voordat je het weet. Hetzelfde geldt voor de 5e dag. De avond ervoor krijg je te horen dat je weinig tijd hebt voor het ontbijt want er zijn nog allemaal klusjes te doen die je geheel vrijwillig (maar heel dwingend gebracht) nog moet doen. Ik zag foto's terug waarop iemand de tafels stond af te soppen. Dezelfde persoon betaalde dus net als ik iets van 800 Euro voor deze drie dagen, hè!  Waar ging het mis? De activiteiten konden niet doorgaan vanwege het slechte weer en volgens de VV crue omdat het vroeg donker werd. Raar hoor, dat het om deze tijd in het jaar vroeg donker is, gevalletje overmacht dus! In plaats van met een Ribboot de zee op te gaan, gingen we gezellig bowlen. Op baan 3 was een kinderfeestje aan de gang en wie wilde kon met Goofy op de foto. Ook het blowkarten kon niet doorgaan. In plaats daarvan gingen we een vlieger oplaten; dezelfde vlieger als die ik vorig jaar voor mijn 12 jarige zoon kocht. VV noemt dit overigens een passend alternatief.  En dan de deelnemers: Heel ander publiek dan op een single wintersportreis van 10 jaar terug. Dat de meesten van de deelnemers undateable zijn, was geen verrassing. Een paar waren in het autismespectrum vrij ver gevorderd en het werd pas echt ongemakkelijk toen het merendeel van de deelnemers voor alles begon te klappen. We gaan zo eten (klapklapklap). We hebben te weinig ingekocht, maar we bedenken wel iets (klapklapklap). We zoeken afwassers en drogers (klapklapklap). Echt! Je zou denken dat je per ongeluk de debielenreis hebt aangevinkt. Als klap op de klapperdeklap vuurpijl ging één iemand helemaal uit z'n bolletje en gaf op de laatste avond een staande ovatie aan de crue. Ik kon niet anders dan uit plaatsvervangende schaamte laf mee te klappen. Achteraf met grote spijt natuurlijk.  Er is een groepsapp. Er wordt van je verwacht dat je daarin heel enthousiast foto's van blije groepsleden en positieve reacties appt. Als je de vraag stelt of het niet allemaal een beetje weinig voor heel veel geld was, dan word je gelijk neergesabeld. Het moet natuurlijk wel gezellig blijven! Omdat er toch wel meer ontevreden deelnemers bleken te zijn (wel minder uitgesproken dan ik) kregen we een mail van VV met een hele riedel over dat het overgrote deel genoten had van de 5 daagse experience, maar dat er ook een heel klein beetje onvrede was over de activiteiten. Een ieder die meende dat VV tekortgeschoten was, kon dit individueel kenbaar maken. Wel werd er in dezelfde mail gewezen op de voorwaarden en voor de zekerheid werd die ook nog even copy-pasted zodat je alvast weet dat je geen poot hebt om op te staan.

  Sterke punten
  ?

  Zwakke punten
  Heb je even?

  Single reizen van VillaVibes zijn de beste

  De single reizen van VillaVibes zijn de beste. Ik ben nu al 5x mee geweest en elke keer ontmoet ik weer nieuwe mensen met wie ik een leuke klik heb. De singlereis bestemmingen zijn prachtig, het eten tijdens de weekenden is heerlijk en ik vind het écht een verrijking van mijn leven.

  Sterke punten
  Super leuke groep

  Zwakke punten
  Geen single vakanties naar Thailand of Peru

  Veruit de leukste singlereizen in Nederland

  Ik ben met verschillende reisorganisaties mee geweest maar de singlereizen van VillaVibes vond ik veruit het leukste. Vooral dankzij de leuke groep. Ik vind het een voordeel dat bij VillaVibes iedereen minimaal hbo niveau heeft. Het zegt niet alles, maar als ik kijk naar mijn vriendengroep is ook iedereen hoger opgeleid. Ik heb echt onwijs veel lol gehad op vakantie.  Verder zijn de groepen bij VillaVibes groter dan veel andere singlereis aanbieders. Er zijn altijd wel een paar mensen met wie je een mindere klik hebt - maar die kun je prima links laten liggen. Ik focus me vooral op de vrijgezellen die net als ik het meeste uit mijn vakantie willen halen.  Kortom, ik vind VillaVibes een top reisbureau voor single vakanties. Zodra Corona voorbij is ga ik weer een keertje mee.

  Sterke punten
  - Leuke groep gelijkgestemde singles (hoger opgeleid en zelfde leeftijdscategorie)

  - Het draait vooral om lol maken. Dat merk je aan de leuke activiteiten die de reisleider organiseert

  - Je betaalt ietsje meer, maar de kwaliteit van hotels is ook echt beter.

  Zwakke punten
  - Vooral single reizen in Europa. Ze hebben geen single vakanties naar bijvoorbeeld Thailand.

  - Jammer dat ze geen korting geven op last minute single reizen. Had leuk geweest.

  Singlereizen waar iedereen zichzelf kan zijn

  Ik had zin om gewoon nieuwe mensen te leren kennen en weekendje weg te gaan. Toevallig stuitte ik op de website van VillaVibes singlereizen. Het sprak me erg aan dat de indeling op leeftijd was en dat ze allerlei garanties hebben op het ontmoeten van gelijkgestemde singles. Het enige waar ik vooraf nog enigszins bang voor was, was het dating gehalte. Ik wilde gewoon lekker weg met leuke mensen en zoek helemaal geen relatie. Gelukkig bleek dat totaal niet het geval.  Ik boekte een single weekend Vechtdal. En al vanaf de binnenkomst op vrijdagavond voelde het goed. Het drinken en eten zit allemaal al bij de prijs inbegrepen (het eten van kok Astrid was trouwens echt heerlijk). Ik heb tijdens het weekend met vrijwel iedereen even gesproken. Sommige tijdens het wandelen door de bossen, andere tijdens een spelletje in het kasteel en weer andere bij het kampvuur buiten. Iedereen zat er een beetje hetzelfde in. Gewoon samen een leuke tijd hebben. Tuurlijk waren er ook een paar mensen waar ik niet echt een klik mee had, maar dat maakt op een groep van 40 mensen niet uit.  Jammer dat de single weekenden weg nu even stil liggen vanwege Corona. Uiteraard alle begrip voor. Maar ik ga zeker weer mee als het weer mag. Ik heb ook een leuke wintersport vakantie geboekt. Zin in!

  Sterke punten
  Leuke groep singles. Iedereen staat er hetzelfde in.

  Prachtige locatie midden in de bossen

  Heerlijk eten. Fijn dat het drinken ook bij de prijs is inbegrepen

  Zwakke punten
  Eigenlijk geen zwakke punten aan de singlereis ontdekt.

  Ik ben verkocht!

  Na lang wikken en wegen ben ik toch maar meegegaan met VillaVibes en wat ben ik blij dat ik die keus heb gemaakt! Doordat de groep uit 60 man bestaat in jouw leeftijdscategorie zijn er altijd wel mensen waar je een klik mee hebt. Ik heb er ineens een groep nieuwe vrienden (10 man) bij. We hebben elkaar al 4 keer gezien in 1 maand!

  De chalet-formule is hemels, je hoeft zelf nergens aan te denken. Als je wakker wordt staat er een ontbijtje voor je klaar en kom je na een dag skiën thuis dan staat het biertje koud. Het eten was voortreffelijk en dat elke dag drie gangen lang. En er is voor iedereen wat wils, ben je geen visliefhebber dan kan je je inschrijven voor bv een mexicaanse avond en andersom. Het menu was enorm gevarieerd. Daarnaast werd er voldoende georganiseerd in de avonden; pubquiz, foute avond, aprés ski etc. Toch momentjes waarop je de groep nog beter leert kennen. Maar had je hier geen behoefte aan dan was dat ook geen probleem. De chaletjes zijn prima om je in terug te trekken met een boek en een glas wijn.  Kortom: top organisatie met top reizen! En het volgende zegt denk ik wel genoeg: mijn volgende reis bij VV heb ik binnen een maand geboekt. Op naar nog meer nieuwe mensen leren kennen en heerlijke vakanties!  Sterke punten
  - een onbezorgde vakantie waarin je kon doen en laten wat je wilde

  - ski-safari's; voor een ervaren skiër was ik stom verbaasd hoeveel goede skiërs/snowboarders waren en werden we echt uitgedaagd. De crew had een leuk hoop tempo, maar zorgde er ondertussen ook voor dat iedereen bij elkaar bleef en de goede kant op gingen. Knap! Lekker veel kilometers gemaakt ook. Maar mocht je niet zo'n ervaren skiër zijn, er wordt rekening gehouden met de verschillende niveau's. De crew past zich daar gemakkelijk op aan en zijn de groepen te groot, dan worden er kleinere groepen gemaakt.

  - De koks. Wat kunnen die lekker koken zeg, alsof ik de hele week in een sjiek restaurant heb gegeten. Daarnaast was onze kok ook nog eens een echte gastheer. We werden met onze chalet compleet in de watten gelegd.

  - Crew: leuke mensen die meteen onderdeel werden van de groep en daardoor makkelijk aanspreekbaar waren. Bij aankomst kenden ze je al meteen bij naam, wat een vertrouwd gevoel geeft. Stiekem regelen ze heel veel, maar dat heb je niet door.

  Zwakke punten
  Het enige nadeel aan deze chalet-formule was het inschrijven voor het diner. Dit kon je in de ochtend doen, maar iedereen wilde natuurlijk eerste keus hebben. Dus men ging zich steeds vroeger inschrijven. Dit is aangekaart bij VillaVibes en was zeker een punt wat ze mee gingen nemen. Ze vonden het zelf ook vervelend.

  Daarnaast is er één avond (dat de koks vrij zijn) waarop we met z'n allen zijn gaan kaasfonduen (geregeld door de crew). In mijn ogen niet nodig, een avondje vrij is prima en de kwaliteit van de kaasfondue (na al die avonden met die koks) is redelijk slecht. Kan dus prima weggelaten worden :-)

  chaletformule snowvibes

  Vervelen hoef je je niet, er wordt dagelijks van s ochtends vroeg (skisafari's) tot en met in de nachtelijke uren van alles georganiseerd.

  Er wordt min of meer van je verwacht dat je zoveel mogelijk aan alles mee doet. Rustig vakantie houden zit daar niet bij, tenzij je graag een buitenbeentje wilt zijn. (leeftijdgroep 25-39 jaar)

  Je moet een beetje geluk hebben met je chalet-genoten. Er zitten voornamelijk sociale mensen tussen, maar ook aardig wat alpha mannetjes en vrouwtjes.

  Sterke punten
  man-vrouw verhouding gelijk

  annuleren kan tot 6 weken voor vertrekdatum a 20 euro

  prachtig ski-gebied met veel voorzieningen

  Korting ski-huur dankzij villavibes

  Groepsapp met gedeelde foto's

  Facebook besloten groep idem

  Gepassioneerde reisleiders

  Goede koks met 3 gangenmenu

  Mooie chalet met geweldig uitzicht, goed bed

  De pubquiz en spelletjes in diverse chalets die de snowvibers zelf organiseren

  Zwakke punten
  Villavibes verwijderd opbouwende kritiek van haar website en Facebook, wat een vertekend beeld geeft van de werkelijke klanttevredenheid.

  Niet alles wat op hun website staat klopt met wat je daadwerkelijk krijgt. Er waren bv geen dagelijkse skisafari's voor de blauwe piste.

  En er zitten toch ook laagopgeleide snowvibers bij en snowvibers die toch al een relatie thuis hebben. Dit wordt niet gecontroleerd bij boeking.

  De vakantie en het gedrag van de meeste snowvibers, reisleiding en kok was als een jongerenreis/ schools: rang-orde en pestgedrag van mensen die een beetje anders zijn of willen.

  Inschrijfsysteem voor diners in diverse chalets zorgt voor competitie, ontevredenheid en overdreven vroeg opstaan.

  Chalets zitten op diverse lokaties, niet allemaal bij elkaar

  Koks en reisleiding flirten en zoenen met snowvibers op feestjes en leuren om jouw ski-pas als jij een dag niet gaat ski-en.

  Als er echt iets aan de hand is, hoef je niet te rekenen op villavibes. Je wordt gevraagd zelf naar de receptie te gaan om het op te lossen.

  Prijs kwaliteit verhouding matig

  Ga je mee met de villavibes-bus, dan heb je op de aankomst en vertrekdag een dag te overbruggen zonder chalet en zonder voorziening om te douchen

  Topweek!

  Ik ben via VillaVibes mee geweest met een week skiën. Ik heb echt een top week gehad! Super leuke mensen, goed georganiseerd en toch heel ongedwongen. Heerlijk geskied, gefeest en genoten. Ik zou zo weer gaan!

  Sterke punten
  - de leuke positieve mensen

  - energieke organisatie die er echt een feestje van maakt

  - goed verzorgd - mooi hotel, eten, locatie

  - geen geforceerd dating gedoe

  - 50/50 man vrouw verhouding

  Zwakke punten
  geen

  SnowVibes Flachau + Waddenzeil- + Ardennenweekend top!

  VillaVibes krijgt het iedere keer voor elkaar om een groep gezellige mensen bij elkaar te krijgen.

  Met het waddenzeil-weekend een super weertje erbij, de mooie klipper Iselmar, waarbij de biertap van mij uiteraard pluspunten krijgt, en qua eten ook alleen maar een dikke pluim naar de kok Jessica. Lekker zeilen naar één van de eilanden en dan even echt de zilte zeelucht opsnuiven, of in het net onder de boegspriet genieten van het geluid van de golfjes op de boeg.  Het Ardennen-weekend in de Manoir du Sartay was dan weer totaal anders. Boslucht, MTB-tocht, klimbos, wandelen, dansen bij wat muziek, of zittend bij een kampvuurtje. Doe wat je zelf wil.

  (het eten was toevallig weer van Jessica :-)  Voor mijn eerste echte wintersport in Flachau was het wederom erg gezellig met de groep. Dat daarnaast de omgeving super was met vele kilometers aan goed geprepareerde pistes, de après-ski-tentjes erg gezellig waren, het weer ook nog meewerkte en het skiën ten hoogste wat spierpijn op had geleverd (en een pijnlijk stuitje, wat vooraf werd gegaan door een sierlijk uitgevoerd pirouette op één ski, maar daar heb ik het niet meer over ;-) maakte het voor mij een reis die ik ook zo weer zou boeken. Tot een volgende keer.

  Sterke punten
  - Er worden genoeg dingen georganiseerd om je mee te vermaken, maar vooralsnog geldt het vrijheid-blijheid principe.

  - Man/vrouw verhouding en mensen met dezelfde instelling; om er gewoon een gezellige tijd van te maken.

  Zwakke punten
  - Één zwak puntje m.b.t. de SnowVibes, als beginner die eerst lest miste ik iets van het contact met de groep die allemaal op georganiseerde safari's vertrokken. Maar daarentegen heb ik wel het gevoel dat ik echt iets bereikt heb qua skiën en dat gemiste contact heb ik in de après-ski wel gepoogd in te halen. Dus zorg al voor wat lesjes vooraf.

  - En zwak punt?... eerder een pointer voor een geïnteresseerde: Verwacht geen speeddate-gebeuren, ga niet van tevoren al je medereizigers keuren op de Tinder-manier, of verwacht niet dat je nou juist op deze reis de liefde van je leven tegen komt. Het zou wel kunnen....., maar ga met een open instelling op reis, maak het zelf gezellig en je zult echt zelf de contacten moeten maken...

  Beste vakanties ooit!

  Vorig jaar ben ik voor het eerst mee gegaan met Villa Vibes. Al mijn vrienden waren met hun eigen partner op vakantie en ik had geen zin om 3 weken alleen thuis te zitten. Ik ben eerst een weekend op zeiltrip in Nederland geweest en daarna heb ik een week gezeild in Kroatië. Beide keren was het geweldig. Ik heb ontzettend veel leuke mensen ontmoet en mooie tijden beleefd. Het grappige is dat ik na een aantal dagen het gevoel had dat ik met mijn beste vrienden op vakantie was.  Je hoeft nergens over na te denken, niets is teveel gevraagd voor de crew en alles is tot in de puntjes geregeld. Ik heb inmiddels al veel single vrienden kunnen overtuigen om ook een keer mee te gaan. Zelf wil ik niets anders meer dan op vakantie met Villa Vibes.

  Sterke punten
  - Ze leven hun beloftes na;

  - Leuke enthousiaste crewleden;

  - De man/vrouw verhouding klopt bijna voor 100%

  - Niet perse een dating sfeer, maar vooral veel leuke gelijkgestemde mensen;

  - Volledige ontzorging voor de deelnemers.

  - Veel luxe!

  Zwakke punten
  - Geen

  Top vakanties!

  Ik ben tweemaal met Villavibes op wintersport geweest en beide keren is mij erg goed bevallen. Vooraf natuurlijk wel spannend om alleen te gaan, maar die spanning is zo verdwenen.

  De wintersporten waren deels verschillend (chalet vs hotel) maar beide hebben zo zijn charme en pluspunten. Vooral de koks in de chalets waren geweldig! Tijdens de vakantie ontbreekt het aan niets. Enerzijds organiseren ze de skisafari, pubquiz of rodelen maar anderzijds is het ook doen waar je zelf zin in hebt. En de après ski wordt niet vergeten!

  Tijdens beide wintersporten heb ik gezellige mensen ontmoet en op mijn eigen niveau kunnen skiën. Ook de crewleden waren top. Dus een weekend/week met Villavibes is zeker voor herhaling vatbaar!”

  Sterke punten
  - vooraf goede en duidelijke informatie

  - de busreis was goed geregeld met een goodiebag erbij

  - skisafari

  - niets moet, alles mag

  - vakantie met gelijkgestemden

  Zwakke punten
  Geen.

  Leuke nieuwe mensen ontmoet

  Ben meegeweest met SnowVibes. Vind skien geweldig en kon niemand vinden om dit jaar mee te gaan. Heb 3x nagedacht voordat ik ging boeken. Wat als er geen leuke mensen mee gaan? Maar uiteindelijk toch maar geboekt. En wat ben ik daar blij om. Van de ski-safari's t/m het rodelen alles was strak geregeld en ongedwongen. Kan het iedereen aanraden.

  Sterke punten
  Alles goed geregeld. Leuke extra activiteiten naast het skien. En erg leuke groep reisgenoten.

  Onwijs veel gelachen

  Begin dit 2016 ben ik een weekend meegeweest met VillaVibes in de Ardennen. Wat was dat onwijs leuk! De relaxte sfeer, heerlijk eten en wat heb ik gelachen. Veel van de mensen uit dat weekend spreek ik nog steeds. Uiteindelijk was ik zo enthousiast dat ik inmiddels zelfs bij VillaVibes werk. Dus helemaal objectief is mijn mening misschien niet. Maar aan de vele reünie-uitnodigen merk ik dat heel veel Vibers net zo enthousiast zijn als ik. Binnenkort naar SnowVibes in Les Arcs. Zin in.

  Sterke punten
  Ongedwongen sfeer (wordt veel georganiseerd, maar aanhaken is vrijblijvend) - gegarandeerde man-vrouw balans (dus niet 9 vrouwen en maar 1 man) - heel grote kans dat je een leuke klik hebt met je mede-reizigers omdat ze allemaal hoog opgeleid en single zijn.

  Zwakke punten
  Strikte selectie op leeftijd en uitsluitend voor hoger opgeleiden. Niet iedereen kan dus mee.

  Nooit meer

  Villavibes is niet echt leuk als je vrijgezel en op zoek bent naar een vriendin.  De mooiste vrouwen worden inderdaad ingepikt door hun eigen mede-werkers.

  Een echte professionele reisleiding kan je het niet noemen. De kneusjes mag je houden en de mooiste houden ze zelf.  Sorry, als man er niet meer naar toe gaan.

  Sterke punten
  Goed eten

  Sporten

  Zwakke punten
  Geile Mannelijke mede-werkers  Mannen Villavibes licht jullie op!

  Je mag betalen voor het laten daten van hun mannelijke medewerkers. Deze medewerkers zijn geworven via deelnemers van Villavibes en ook op zoek naar een ultieme date / partner.  Afgetrainde gefrustreerde mountainbike instructeurs, dj hufters en zogenaamde keukenhulpen zijn er op uit om dames in te pikken en jou ervoor te laten betalen.  Sterke punten
  Goed eten

  Activiteiten

  Zwakke punten
  (Afgetrainde) medewerkers die daten en ook op zoek zijn naar een date en partner.  Slechte Vibes

  Leveren niet waarvoor je betaald.  Betaald: 4 sterren hotel met eten.

  Gekregen 2 sterren hotel en 1 ster eten (echt heeeeel slecht)  Doen niets met de klachten die vanaf de eerste dag zijndoorgegeven.

  Harde Muziek, Bourgondisch Drinken en Veel Hetzelfde.

  Villavibes is een samenvoeging van mannen en vrouwen van ongeveer dezelfde leeftijd en opleiding., die mekaar niet kennen en gezamenlijk de tijd in het weekend of door de week op een leuke manier moeten zien door te komen.  Je moet goed kunnen dansen om er goed bij te kunnen horen.  De activiteiten daar zijn vaak elke dag hetzelfde.  Fietsen, tennissen, skiën, wandelen of zeilen.  Diegene die voor de muziek moet zorgen is zelf ook aan het daten en dat kan toch niet de bedoeling zijn van zo'n single weekend.  Sterke punten
  Je gaat niet alleen op vakantie.  Je kan gezamenlijk (leuke) activiteiten doen.  Je kan bourgondisch borrelen.  Je kan genieten van de natuur.

  Zwakke punten
  Je moet goed kunnen dansen.  Er is te weinig keuze in de avond!  Vaak te harde muziek tot in de nacht en dat gaat ten kosten van de nachtrust , tenminste als je vroeger wil slapen.

Bezoek VillaVibes

Schrijf een review