Reviews over Reisbureaus


  wandelen

  Review over ADE

  Heerlijke reis gehad met prachtige wandelroutes, goede hotels en een uitstekende reisleider Thomas Traub

  Sterke punten
  Duidelijk omdat via verschillende di/ngen de route te bepalen is . Wij hadden veel baat bij de App. die leiden ons door prachtige landschappen

  Zwakke punten
  Er zijn altijd verbeter puntjes maar dat heb ik Ade al laten weten.

  Oei dat was wat zeg

  Review over Puur Kroatie

  Ik ben blijkbaar vaak te laat met boeken. Het beste, leukste is vaak in januari al vol. Helaas moest ik die teleurstelling ook verwerken bij Puur Kroatië. Niet beseft dat dit reisbureau zo populair is en nu weet ik inmiddels ook waarom. Was er 2 jaar geleden nog teleurstelling dat wat we wilden niet meer kon, nu was ik voor mijn doen heel vroeg met boeken en ja dat had tot gevolg een supergave vakantie met de kinderen naar Kroatië. Wil je iets anders zorg dat je hier op tijd bent. Ik had dezelfde wensen neergelegd bij Riksja, Better places en vergelijkbare reisorganisaties. Puur Kroatië was, zoals mij al was verteld op alle fronten de beste! Ze zijn echt, puur, de naam zegt het al :-), en ik denk dat de grootste kracht van hen is dat ze een echte ambassadeur voor het land hebben die er vandaan komt en die alles weet over Kroatië. En dat is nu precies wat al die andere missen. Ze missen de kennis, ze missen het enthousiasme, ze missen de echte service, ze missen het persoonlijke. Bij de andere zag ik al gauw dat ondanks mijn aanvraag voor maatwerk, het allemaal de standaard riedeltjes zijn en de standaard pakketjes. Er was geen flexibiliteit. Nee ik kan uit ervaring en vooraf goed uitzoekwerk zeggen dat Puur Kroatië iig voor Kroatië het beste reisbureau is. Maar gelet op dat ze het vaak durk hebben zal dit voor velen geen verrassing zijn. Overigens gaan we dit jaar hun nieuwe bestemming proberen. Het kleine griekse eiland Thassos. Ik heb gehoord dat appartement Makedonia op deze bestemming, (wel een heel andere soort vakantie) ook geweldig moet zijn. We gaan het meemaken en hebben er zin in!

  Sterke punten
  Aandacht, service, heel veel kennis

  Zwakke punten
  soms lastig bereikbaar omdat ze het erg druk hebben, maar ze zijn hier wel duidelijk over in hun communicatie

  Londen

  Review over Flow Reizen

  Londen was echt leuk.\\r\\nVeel gezien en gedaan\\r\\nLeuk groepje heb met iedereen gepraat

  Sterke punten
  Uiteindelijk was er zon en op de laaste dag was er ook zon goed weer

  Zwakke punten
  Regen op de 1ste dag maar na regen komt zonneschijn we werden in het zonnetje gezet

  Onrechtmatig borg ingehouden

  Review over Ardennes Etape

  ***Pas op! Dit is een onbereikbaar bedrijf die onterechte zaken verrekent met reeds betaalde borg.***

  De koelkast van ons verblijf hing met ducktape aan elkaar. Toen ik mijn dure fles wijn in de deur 'plank' van de koelkast wilde zetten viel deze naar beneden. Plank kapot (dat was deze al, ook alle andere planken zaten met ducktape aan elkaar geplakt) en mijn dure wijn kapot. Direct melding gemaakt bij de eigenaar met foto's hierbij.

  Wat doet Ardennes Etapes? Ze maken een nota aan voor die kapotte plank en houden dit in op de borg.

  Ik heb een klacht ingevuld op hun website want ik kan ze niet direct mailen. Geen reactie. Ik stuur weer een bericht via de website met de vraag waar mijn geld blijft. Krijg ik het vriendelijke verzoek om het formulier op hun website nogmaals wil invullen want ze hebben niets ontvangen. Ik geef aan dat ik dat niet ga doen, het was immers veel werk om het hele verhaal in te vullen. Ik vraag of ze mij kunnen bellen. Geen reactie. Reageren op mijn case gaat niet meer want ze sluiten de case gewoon af zonder oplossing. Tot drie keer toe inmiddels! Een ongelofelijk irritant bedrijf.  reservering 842356

  Zwakke punten
  Oneerlijk

  Onbereikbaar

  Goed

  Review over PLUS Taalreizen

  Mijn dochter is twee weken naar Malta geweest en heeft een hele leuke tijd gehad. Het was nog niet heel druk maar dat komt omdat het nog geen hoofdseizoen is. Maar wel gewoon gezellig en ze heeft veel vrienden gemaakt. Ze was ook erg blij met de docenten!

  Sterke punten
  Mooi groot zwembad

  Het personeel was erg vriendelijk

  School ligt in goede omgeving

  Zwakke punten
  Er zouden iets meer activiteiten kunnen worden georganiseerd

  bagage

  Review over Corendon.nl

  boek je corendon blijkt dat je corendon boekt in engeland / turkije en ben je de klos want alleen engels en niets mogelijk. een vlucht naar antalya en terug blijkt dat je alleen bagage 20kg op terug vlucht hebt geboekt . De heenreis is niet mogelijk. wil je annuleren krijg je niets terug. wil je bagage bij boeken en betalen in de heenvlucht ook bagage 20 kg is helemaal niet mogelijk. De taal is engels of turks en niet Nederlands terwijl je bij Cor en Don boekt. boeven want nu op vliegveld bijbetalen voor 20 kg en dus de klos want 20 kg terug was al 60,- betaald dus reken maar wat er moet worden bijbetaald. gewoon crimineel dit Corendon.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  niet Nederlands en ticket in Turks

  bagage en niet in nerd boeken

  Review over Corendon.nl

  boek je corendon blijkt dat je corendon fly boekt in engeland en ben je de klos want alleen engels en niets mogelijk. een vlucht naar antalya en terug blijkt dat je alleen bagage 20kg op terug vlucht hebt geboekt . De heenreis is niet mogelijk. wil je annuleren krijg je niets terug. wil je bij betalen in de heenvlucht ook bagage 20 kg is helemaal niet mogelijk. De taal is engels of turks en niet Nederlands terwijl je bij Cor en Don boekt. boeven want nu op vliegveld bijbetalen voor 20 kg en dus de klos want 20 kg terug was al €60,- betaald dus reken maar wat er moet worden bijbetaald. gewoon crimineel dit Corendon.

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  niet Nederlands en ticket in Turks

  Waardeloos!

  Review over VillaVibes

  O&N Texel Experience 2023  Als zelfverkozen single dacht ik dat het leuk zou zijn om met andere singles O&N samen door te brengen op Texel. VillaVibes (VV) schermt met een 5 daagse experience, maar van de 5 dagen zijn het er in werkelijkheid maar 3. Want je bent de 1e dag pas na 19 uur welkom en de avond is om voordat je het weet. Hetzelfde geldt voor de 5e dag. De avond ervoor krijg je te horen dat je weinig tijd hebt voor het ontbijt want er zijn nog allemaal klusjes te doen die je geheel vrijwillig (maar heel dwingend gebracht) nog moet doen. Ik zag foto's terug waarop iemand de tafels stond af te soppen. Dezelfde persoon betaalde dus net als ik iets van 800 Euro voor deze drie dagen, hè!  Waar ging het mis? De activiteiten konden niet doorgaan vanwege het slechte weer en volgens de VV crue omdat het vroeg donker werd. Raar hoor, dat het om deze tijd in het jaar vroeg donker is, gevalletje overmacht dus! In plaats van met een Ribboot de zee op te gaan, gingen we gezellig bowlen. Op baan 3 was een kinderfeestje aan de gang en wie wilde kon met Goofy op de foto. Ook het blowkarten kon niet doorgaan. In plaats daarvan gingen we een vlieger oplaten; dezelfde vlieger als die ik vorig jaar voor mijn 12 jarige zoon kocht. VV noemt dit overigens een passend alternatief.  En dan de deelnemers: Heel ander publiek dan op een single wintersportreis van 10 jaar terug. Dat de meesten van de deelnemers undateable zijn, was geen verrassing. Een paar waren in het autismespectrum vrij ver gevorderd en het werd pas echt ongemakkelijk toen het merendeel van de deelnemers voor alles begon te klappen. We gaan zo eten (klapklapklap). We hebben te weinig ingekocht, maar we bedenken wel iets (klapklapklap). We zoeken afwassers en drogers (klapklapklap). Echt! Je zou denken dat je per ongeluk de debielenreis hebt aangevinkt. Als klap op de klapperdeklap vuurpijl ging één iemand helemaal uit z'n bolletje en gaf op de laatste avond een staande ovatie aan de crue. Ik kon niet anders dan uit plaatsvervangende schaamte laf mee te klappen. Achteraf met grote spijt natuurlijk.  Er is een groepsapp. Er wordt van je verwacht dat je daarin heel enthousiast foto's van blije groepsleden en positieve reacties appt. Als je de vraag stelt of het niet allemaal een beetje weinig voor heel veel geld was, dan word je gelijk neergesabeld. Het moet natuurlijk wel gezellig blijven! Omdat er toch wel meer ontevreden deelnemers bleken te zijn (wel minder uitgesproken dan ik) kregen we een mail van VV met een hele riedel over dat het overgrote deel genoten had van de 5 daagse experience, maar dat er ook een heel klein beetje onvrede was over de activiteiten. Een ieder die meende dat VV tekortgeschoten was, kon dit individueel kenbaar maken. Wel werd er in dezelfde mail gewezen op de voorwaarden en voor de zekerheid werd die ook nog even copy-pasted zodat je alvast weet dat je geen poot hebt om op te staan.

  Sterke punten
  ?

  Zwakke punten
  Heb je even?

  Ordinaire oplichters

  Review over Ardennes Etape

  Uitermate waardeloos bedrijf. Verhuurder heeft zogenaamde schade aan het hekwerk gemeld die wie veroorzaakt zouden hebben. Ardennen Etape houdt onze borg gewoon in zonder verder overleg met klant. Pas bij telefonisch overleg vanuit onze kant wordt medegedeeld dat verhuurder een claim bij de verzekering heeft ingediend en dat we naar de borg kunnen fluiten.  Bij schoonmaak is nog getekend dat alles in orde zou zijn. Verhuurder blijkt gewoon een ordinaire oplichter te zijn en Ardenne Etape gaat hier schijnbaar maar al te graag in mee en komt totaal niet op voor klant.

  Genoten met een hoofdletter

  Review over Djed Reizen

  wij waren bijna de eerste groep die met Djedreizen op stap ging maar nog steeds is deze reis een van onze toppers We waren met zijn 8 ten in een klein busje en zo trokken we door woestijnen onder leiding van onze gids sheriff in de witte woestijn sliepen we in spliter nieuwe tenten van V en D, Met Djed ben je verzekerd van kwaliteit,

  Sterke punten
  de organisatie en uitstekende begeleiding

  Zwakke punten
  Heb ik niet gemerkt

  Oplichters

  Review over Ardennes Etape

  Wij hebben bij het boeken door een verkeerde datum geselecteerd en dit ook betaald. Toen we dit merkten , wouden we de data wijzigen. We waren 90 procent van ons bedrag kwijt. Ze zeiden dat zogenaamd de eigenaar niet akkoord was. De eigenaar zei tegen ons dat hij wel akkoord was.

  Zwakke punten
  Niet doen

  Niet geweest

  Review over TravelXL

  Muito ma

  Sterke punten
  Nenhum

  Zwakke punten
  Tudo, pessoas sem caracter

  Hotel op industrieterrein

  Review over Bolderman

  Hotel stond op een industrieterrein, geen andere mogelijkheid dan de bagger te eten wat het hotel ons voorschotelde. Broodje bij het ontbijt vaak zwart. We vertrokken richting de kastelen in het Loiredal om half tien en moesten om half vier al weer terug. Geen tijd om een kasteel en de tuinen te bekijken het was kiezen. Bij het tweede kasteel was het kiezen tussen lunchen en een kasteel bekijken. Zo stond het niet in de brochure. Hotelkamers waren klein en de eenpersoonskamers en kamers met twee losse bedden hadden geen airco. Ook geen lift aanwezig. Klachtafhandeling is een drama.

  Sterke punten
  Hun reizen verkopen

  Zwakke punten
  Klacht afhandeling.

  Hafner

  Review over Atuu Travel

  Where are you?

  Sterke punten
  Where are you?

  Zwakke punten
  Where are you?

  Slecht!!!

  Review over SunTip.nl

  Slecht.

  Bij problemen geven ze niet thuis.

  Je zoekt het zelf maar uit.

  Geen balie voor service Schiphol.

  Noodnummer neemt na 1,5 nog niet op.

  Niet kijken naar opties of mogelijkheden.

  Dikke doei😭

  Sterke punten
  Niet

  Zwakke punten
  Its about the money.

  Geen service bij problemen.

  Denken niet mee.

  Niemand in nood te bereiken.

  Ergeniswekkend bedrijf

  Review over De Treinreiswinkel

  Ergeniswekkend. In situatie van annulering treinreizen ivm aangekondigde stakingen was het niet mogelijk om contact te krijgen met dit bedrijf waar we geboekt hadden. Zij verwijzen op hun site naar website van vervoerder, maar daar kun je geen wijzingen doen als er door tussenpartij is geboekt. Treinreiswinkel kun je niet bellen volgens de voicemail en in het weekend is dit reisbureau niet open. Je kunt wel cancellen via hun eigen site- met belabberde terugbetaling, niet in lijn met teruggave via vervoerders. In vele opzichten onbetrouwbare tussenpersoon bij boeken van een reis

  Zwakke punten
  Geen contactmogelijkheden via telefoon

  Respons via mail of social media niet of na lange tijd

  Bij boeking via deze partij geen mogelijkheden om wijzigingen direct in systeem van vervoerder te doen.

  Onredelijke afhandeling annuleringskosten

  Bij boeken van tickets nemen zij geen verantwoordelijkheid als contracterende partij, die ze volgens vervoerder wel zijn. Dat gaat ten kosten van klant

  Nooit meer Riksja voor ons!

  Review over Riksja Travel

  Nooit meer Riksja!<br /><br />

  Afgelopen zomer hebben we via Riksja twee weken door Griekenland gereisd met onze drie tieners. Wat ging niet goed of was niet goed?<br /><br />

  - een verkeerde locatie was aan ons doorgegeven als vertrekpunt voor onze wandeltoer door Athene met alle gevolgen van dien<br /><br />

  - een kookworkshop die niet gereserveerd kon worden bij aankomst, zoals wel in de Riksja app vermeld stond<br /><br />

  - drie dagen geen WiFi en geen 4/5G bij onze accommodatie op Lefkas en zeer onvriendelijke eigenaar.<br /><br />

  - De zeekayak tour op Kefalonia (wens van onze tieners waarvoor we speciaal naar dit eiland waren gegaan) bleek niet gereserveerd<br /><br />

  - de gereserveerde fietsen waren in een stad op 45 min rijden (wat we uiteindelijk hebben gecanceld)<br /><br />

  - geen enkele keer waren de hotelkamers naast elkaar (een hotel was van deze aanvraag zelfs niet op de hoogte). Je zou maar jonge kinderen hebben, dan is dit helemaal niet fijn<br /><br />

  - Riksja adviseerde ons 2 overnachtingen ergens halverwege onze reis, waar we een dag zouden gaan raften in de bergen ipv 1 overnachting. Beter, om niet vermoeid na het raften onze reis te vervolgen door Griekenland. Hier gingen we mee akkoord. Echter, het dagje raften bleek bij aankomst gewoon op de dag van vertrek gereserveerd….

  - de route naar onze laatste bestemming bleek een route over niet bestaande wegen te zijn waardoor we met onze huurauto op onmogelijke hellingen achteruit weer terug moesten. Drama! Hier was niet over nagedacht door Riksja.<br /><br />

  - prijs/kwaliteit is niet in verhouding<br /><br />

  - hotels op verre afstand van activiteiten waardoor je (onnodig) veel moet rijden <br /><br />

  Voor ons een grote teleurstelling! Na een mail met onze klachten te hebben verstuurd werd ons aangeboden de fietshuur terug te betalen en een extra tegemoetkoming van 50,- op een vakantie van bijna 9000,-. <br /><br />

  Dus bezint eer ge aan Riksja begint!

  Top service!!

  Review over BTR Reizen

  Persoonlijk contact met Evelien van BTR met advies op maat en altijd antwoord op je vragen.

  Sterke punten
  Advies op maat en topservice

  Geweldige vakantie

  Review over Puur Kroatie

  Wij hebben een reis door Puur Kroatie laten samenstellen op basis van onze voorkeuren. Het werd een soort van rondreis van twee weken waarbij we de mooiste plekjes hebben gezien. Van binnenland, waar de mensen ontzetten gastvrij zijn en het eten gewoonweg zalig is, via lekker brunchen in de watervallen, via tochtje met dolfijnen en zwemmen tussen de Kornati eilanden zijn we op de enkele eilanden geweest. Puur Kroatie heeft daarbij geweldige kleinschalige adressen gekozen wat we van heerlijke rust, prachtige omgevingen en het lokale eten konden genieten. Echt super, een tip voor anderen : vraag naar adviezen en tips, ze weten precies het juiste voor je te vinden. Vooral genoten van de locals die voor ons gingen koken, echt een ervaring en aanrader. Het was onze eerste keer in Kroatie, maar zolang Puur Kroatie onze reizen kan blijven regelen komen we hier terug.

  Sterke punten
  kennis van gebied<br />

  heerlijk eten<br />

  zeer vriendelijke locals<br />

  mooie nette en kleinschalige appartementen

  Zwakke punten
  niet kunnen vinden

  Persoonlijke aandacht loont!

  Review over Puur Kroatie

  Enthousiast geworden door de website vroegen we meer informatie aan. Super snel kregen we reactie en vervolgens belde Wendy zelf om nog wat verder door te vragen zodat ze goed beeld had van wat wij wilden om hier vervolgens een passend aanbod voor te doen.

  Door goed te luisteren en door te vragen, de kennis van het land en het unieke aanbod van accommodaties kregen wij een reis die goed bij ons past en zijn we erg enthousiast geworden over Kroatië als vakantieland!

  Zowel voor, tijdens als na boekproces was bereikbaarheid en reactie op mails heel snel. Zelfs tijdens de reis werd geïnformeerd of alles goed verliep en ook na thuiskomst ontvingen we een mail.

  Normaal gesproken boeken wij alles zelf, maar door persoonlijke en enthousiaste betrokkenheid van Wendy EN haar team was dit wel een heel positieve ervaring.

  Wie een reis naar Kroatië overweegt, kan met zeer gerust hart in zee gaan met Puur Kroatië!

  Sterke punten
  - kennis en ervaring Wendy

  - goed klantenteam

  - snelle reactietijd

  - fijne kleinschalige accomodaties

  - leuk activiteiten aanbod

  Zwakke punten
  Geen aandachtspunten voor Puur Kroatië. Hopelijk lukt het om enigszins buiten de gebaande paden te blijven nu Kroatië zo populair is en alleen maar drukker wordt.

  Cheaptickets oplichters

  Review over CheapTickets

  Cheaptickets onbereikbaar, keren niets uit na overboeking airline. Geen balie, niet bij boeken. Als er iets fout loopt ben je namelijk nergens.

  Zwakke punten
  Onbereikbaar, onbetrouwbaar

  De perfecte roadtrip met kids!

  Review over Puur Kroatie

  We wilden graag kennismaken met Kroatië en Puur Kroatië kruiste in deze zoektocht ons pad. Vanaf het eerste contact, tijdens onze reis en na thuiskomst zijn alle contacten super fijn en behulpzaam geweest. De dames begrijpen goed wat de wensen van de klant zijn. Wij kunnen Puur Kroatië echt aan iedereen aanraden wie dit mooie land wil ontdekken!

  Sterke punten
  Goed aanvoelen van de wensen van de klant, goede kennis van het land en hele leuke authentieke accomodaties!

  Zwakke punten
  Nvt

  Vakantie in het water

  Review over Lara Reizen

  Mijn vakantie gaat niet door door zijn doen.  Boek al jaren bij hem en ging altijd goed.  Vrijdag ochtend weer geboekt en aangegeven dat ik maandag ochtend zou betalen aangezien ik weg moest. Hij heeft daar niet op gereageerd en ik heb netjes zoals afgesproken maandag ochtend betaald.  Wat blijkt maandag avond: hij heeft niets geboekt. Ik zou nu meer moeten betalen en dat was mijn schuld.  Ik heb het te laat aangegeven dat ik maandag zou betalen. Niet dus en heb ik aangetoond maar dat maakt niet uit.  NIET BOEKEN BIJ HEM!

  Sterke punten
  Sterke punten blijken er niet te zijn zo blijkt achteraf

  Zwakke punten
  Communicatie, afspraken nakomen, fouten toegeven

  Bij klachten niet thuis

  Review over TravelXL

  Aardig personeel bij het boeken van de reis. Helaas is er erg veel misgegaan geheel buiten onze schuld om. Hierdoor hebben wij kosten moeten maken (taxi). Deze kosten zouden worden vergoed dus geen probleem zover.  Nu verwijzen ze echter door naar de reisorganisator om de kosten te vergoeden. Ik heb met de reisorganisator geen contact, maar met travel XL zelf verschuilen ze zich achter het feit dat TUI het druk heeft. Al die tussentijd geen enkele update ontvangen, om maar te zwijgen over de toegezegde vergoeding voor gederfde vakantietijd. Iets waar wij gewoon recht op hebben.  Had een goede indruk van dit reisbureau, maar ook klachten horen naar behoren afgehandeld te worden

  Sterke punten
  Zeer vriendelijk personeel

  Zwakke punten
  Klachten niet afwimpelen op de reisorganisator

  Schoonmaak Ameland

  Review over Rent a Tent

  Gastheer (amsterdams accent) houdt informatie achter over de schoonmaak (doucheputje opentrekken en schoonmaken, de stofzuiger staat in de servicetent, echter wordt je hierover niet geinformeerd en wekt de bezem in de tent de indruk dat goed schoonvegen met bezem voldoende is ) waardoor je achteraf voor onaangename verassing komt te staan en de gastheer de schoonmaakkosten/ inhouden van borg zelf achterover drukt. Dit moet stoppen. Ook hoort de gastheer aanwezig te zijn bij uittchecken en terugvorderen van de borg.

  Sterke punten
  Mooie camping, mooie omgeving.

  Zwakke punten
  gastheer incasseert onrechtmatig schoonmaakkosten (ivm bewust achterhouden van informatie en afwezig zijn bij de uittchecktijd tussen 8 en 10 uur).