De Treinreiswinkel

Welkom bij de Treinreiswinkel, dé specialist voor treintickets, treinrondreizen en treinvakanties. Tickets naar/vanaf vrijwel alle stations (in Europa meer dan 85.000), rondreistickets, alle autotreinen, alle kortingen en aanbiedingen. De Treinreiswinkel zoekt altijd de meest voordelige en comfortabele reismogelijkheid. Rugzak.com

De Treinreiswinkel Reviews

  Treinreis Berlin

  Regelmatig ga ik samen met iemand vanuit Amsterdam met de trein naar Berlin en logeer daar in hetzelfde hotel. Bij een nieuwe boeking verwijs ik naar de vorige nota's en clientnummer en omdat alles hetzelfde is hoeven er in feite alleen maar de tijden van vertrek uit Amsterdam en retour vanuit Berlin te worden veranderd. Hoe simpel kan het leven zijn maar dus niet bij de treinreiswinkel. Wat me daarna overkomt is tenenkrommend: e-mails worden niet beantwoord en bel ik dan word ik na lang wachten van Leiden naar Amsterdam gestuurd en weer terug, voor het opmaken van een simpele offerte heeft men meer dan drie weken nodig en dan ligt er feitelijk nog niets vast en kan er door mij niets worden bevestigd, de een vertelt dit en de ander vertelt het tegenovergestelde, het woord klantvriendelijkheid kent men niet maar ruimschoots de woorden "eigenwijs en arrogant zijn", via e-mail probeer ik iets te bevestigen omdat men telefonisch onbereikbaar is, maar dat wordt dan weer niet gezien als een bevestiging terwijl op de offerte juist daarna wordt verwezen. Door de opstelling van, zeer opvallend met name vrouwen die er werken, wordt van een simpele herhaalde reis naar Berlin een waar drama gemaakt: onkundig zootje is het daar en ze weten niet eens de vertrektijden, geven bij herhaling andere en verkeerde tijden op, van treinen vanaf Amsterdam-CS naar Berlin.

  Sterke punten
  Geen.

  Zwakke punten
  - Arrogant,
  - Slecht geinformeerd en men spreekt elkaar tegen,
  - Eigenwijs/betweterig personeel,
  - De klant wordt genegeerd en men zelf weet alles beter,
  - Men leest hun eigen offertes niet maar staat wel gelijk klaar met een oordeel of iets wel of niet kan,
  - De klant laten uitspreken zodat duidelijk wordt wat de vraag is, hebben ze nooit van gehoord,
  - Informatie die ze geven daar kun je beter maar niet op afgaan omdat die tegenstrijdig is of helemaal niet klopt,
  - Algemene houding: men vindt de klant DOM en de klant is er om het personeel te plezieren en mag daarom blij zijn dat er tijd voor de klant wordt vrijgemaakt,
  - Door dit alles wordt onnodig veel tijd zinloos verspeeld en krijg je daardoor juist boze klanten,
  - Kan dit personeel snel op cursus om te leren hoe ga ik in een reisbureau om met klanten en hoe zoek ik dingen uit zodat ik correct informatie kan geven?

  Slechte klantenservice

  Online een afspraak gemaakt om op 3 mei 2019 in Leiden samen met een medewerker van de Treinreiswinkel een reis via de zijderoute naar China samen te stellen. De medewerker was uiterst hulpvaardig en maakte een deskundige indruk. Weggegaan met een uitdraai van een bevestiging tot aanvraag van een offerte. Op de vraag hoe lang het zou duren om de offerte op te stellen was het antwoord dat het normaal gesproken een dag of vijf duurt, maar dat het door drukte op het moment wel iets langer zou kunnen duren.

  Toen ik na drieëneenhalve week nog steeds geen enkel bericht had ontvangen toch maar even een mailtje gestuurd naar de Transsiberië-afdeling van de Treinreiswinkel met de vraag of ze een indicatie konden geven van hoe lang het nog zou gaan duren. Op hun site staat vermeld dat ze er de voorkeur aan geven dat je mailt in plaats van belt en daar heb ik me dus keurig aan gehouden. Helaas werd er ook op mijn mail niet gereageerd en bleef het angstvallig stil aan de andere kant van de lijn.

  Uiteindelijk op 4 juni 2019 naar de winkel in Leiden gegaan om te vragen hoe het er met mijn offerte-aanvraag voor stond. De - uiterst vriendelijke - medewerkster kon bevestigen dat mijn mail van anderhalve week daarvoor was aangekomen en dat niemand de moeite had genomen om hem te beantwoorden. Ook kon ze zien dat mijn offerte-aanvraag na bijna 5 weken nog steedst op 'to do' stond en dat er dus feitelijk nog niets mee was gedaan.

  Ik heb de offerte-aanvraag laten annuleren, aangezien ik er geen vertrouwen meer in had dat het nog goed zou kunnen komen. Ik vind het niet erg als iets door omstandigheden langer duurt dan oorspronkelijk gedacht. Ik vind het wel erg als een reisbureau niet de moeite neemt om klanten daarvan op de hoogte te stellen en zelfs niet de moeite neemt om op mails van klanten te reageren

  Sterke punten
  Vriendelijke en deskundige medewerkers in de winkel o[p de Breestraat in Leiden

  Zwakke punten
  Geen benul van hoe je op een zorgvuldige manier met je klanten omgaat (die in principe bereid zijn om honderden of duizenden euro's uit te geven)

  slechte ervaringen met de treinreiswinkel

  Treinreis Salzburg met hotel in november: dat doen we dus niet meer, met de treinreiswinkel: het duurde eindeloos voor zekerheid was over de boeking van het hotel. We werden foutief geinformeerd over de problemen op het spoor: nb een mailtje dat er geen problemen waren tussen Keulen en Frankfurt, terwijl daar een groot ongeluk gebeurd was met langdurige gevolgen. De Deutsche Bahn had telkens correcte informatie over de treinreis en de treinreiswinkel bleef maar melden dat ze niks wisten. Telefonisch contact meestal heel lang wachten. Slechte tot geen communicatie tussen de medewerkers/sters.

  Sterke punten
  geen. Dat het een prima hotel was?

  Zwakke punten
  zie boven.

  Onprofessioneel

  Heel slechte ervaring! Offerte goedgekeurd en na twee dagen nog steeds geen bevestiging gekregen. Tenslotte zelf teruggebeld en bleek dat de tickets niet meer beschikbaar waren. Excuus was dat het te druk was. Dankzij Treinreiswinkel ben ik genoodzaakt een dag langer in Berlijn te blijven of een veel duurder ticket te kopen!

  Een grote teleurstelling!

  Was eens maar nooit meer. In december reis geboekt. Eind april bevestigd door Treinreiswinkel maar helaas waren ze de helft van onze wensen vergeten. Kwam ik zelf achter. Was niets meer aan te doen. Op reis zelf viel er de laatste trein uit waardoor we het gehele fietsprogramma zouden moeten omgooien. Telefonisch contact met Treinreiswinkel was ontluisterend: "Meneer, u kunt het beste naar het loket gaan". Vervolgens blijkt dat de koste van dat ticket alleen rechtstreeks bij de treinmaatschappij gedeclareerd kunnen worden. Kan iemand mij uitleggen waarom de Treinreiswinkel boekingskosten in rekening brengt? Liever zelf rechtstreeks boeken! Scheelt 75 euro en een hoop ergernis.

  Sterke punten
  Ik heb ze niet kunnen ontdekken

  Zwakke punten
  compleet niet klantgericht
  doorgeefluik zonder inhoud
  onnauwkeurig
  misplaatste arrogantie

  Geen aanrader!

  Leuke aanbieding van treinreiswinkel gezien in NS blad spoor. Geboekt en aangegeven dat we 2 aparte bedden in hotel wilden hebben. Prijs van de aanbieding was p.p duurder uitgevallen, we hadden gemaild dat we niet meer wilden betalen dan dit bedrag en anders zien we van de reis af. Reispapieren waren niet compleet en beschrijving van treinreis is erg onduidelijk. Onze voorkeur van de hotelkamer hebben ze niet doorgegeven aan hotel (hotel was erg begripvol en heeft ons de 2e dag kamer naar wens kunnen geven). Overstaptijd van tgv naar Thalys is erg krap, zeker als je in ons geval vertraging hebt met de tgv.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Zie review

  Erg ongelukkig....

  Begin december 2016 een retour Zwitserland geboekt voor ons gezelschap bestaand uit 2 grootouders, een dochter, en haar drie kinderen waaronder één baby en een peuter. Omdat we vroeg waren en alle reserveringen mogelijk waren werd en Kleinkindabteil in het Familienbereich van de ICE zowel heen- als terug besproken op advies van de medewerker van de treinreiswinkel.
  Bij aankomst bij de trein bleek dat er wél in het Familienbereich iets was gereserveerd, op de meest ongelukkige plaatsen die er waren. Danzij een aardige conducteur konden we uiteindelijk in een coupé terecht. Maar nu blijkt dat te terugreis ook verkeerd is geboekt. Bovendien duurt deze reis drie uur langer, zodat we met twee mini-kindjes onder uiterst oncomfortabele omstandigheden moeten reizen. Mijn pogingen om met de treinreiswinkel in contact te komen falen volkomen.
  Gisteren gemaild..geen antwoord. Vanmiddag gebeld.... geen antwoord, eind van de middag gemaild... geen antwoord.
  Wel bij telefoontje een vriendelijke mevrouw die "hoorde wat ik zei", maar die er niets aan kon doen, want zij had het geheel niet behandeld.
  Wat nu te doen?

  Sterke punten
  geen

  Zwakke punten
  Volledig gebrek aan communicatie en service..

  treinreiswinkel - OPLICHTERS - niet in zee gaan met deze club

  Na opgevraagde offerte (na ruim 30 minuten te hebben gewacht aan de telefoon), heeft de treinreiswinkel mij per email meteen al een 'factuur' gestuurd. Deze hebben we niet betaald, want we besloten toch voor een andere optie te gaan. Het leek ons echter wel netjes om de Treinreiswinkel dat te laten weten, hetgeen we ruim van tevoren ook gedaan hebben. Geen reactie van de treinreiswinkel.
  Totdat we ineens een factuur binnenkregen van 46 Euro 'Annuleringskosten'.

  Ons advies is: niet in zee gaan met deze club

  Treinreiswinkel veel duurder dan zelf boeken!

  Ik wilde 2 treinkaartjes van Amsterdam naar Bregenz, Oostenrijk. Die kostte via de treinreiswinkel € 206,80 per ticket plus € 15,- boekingskosten. Dus in totaal € 428,60.

  Ik ben toen zelf gaan kijken en vond een verbinding voor € 314,- voor 2 personen, dus 25% goedkoper. Dat heb ik de treinreiswinkel laten weten in de verwachting dat zij daar meer van zouden willen weten, zij geven immers aan de goedkoopste verbindingen te vinden.

  Hun reactie was nogal laconiek: ik kon de door mij gevonden optie ook door de treinreiswinkel laten boeken.

  En waarom zou ik dat doen? Omdat zij "in bijna alle Europese systemen kunnen boeken om zo de meest voordelige tarieven voor mij uit te zoeken."

  Nooit meer treinreiswinkel.

  Sterke punten
  Snelle reactie.

  Zwakke punten
  Te dure treinreis.
  Geen belangstelling voor de goedkopere optie.

  Schandalig

  Op 3oktober reisde mijn man samen met onze zoon naar Berlijn. Mijn man had het jaar daarvoor een nieuwe heup gekregen, waarbij vele complicaties kwamen. Om het jaar goed af te sluiten boekten zij de reis naar Berlijn. Zij hadden zitplaatsen gereserveerd, maar door de vreselijke drukte ( zij moesten overstappen in Hannover i.v.m. een nationale feestdag) konden zij niet bij hun zitplaats komen. Mensen zaten. lagen en hingen als sardientjes in een blik. Mijn man en zoon hebben de heenweg ( een reis van drieeneenhalf uur) staand door moeten brengen. Het resultaat was dat mijn man een groot gedeelte van de gereserveerde dagen in bed heeft doorgebracht. Zijn heup speelde op en zij hebben geenszins kunnen genieten van hun dagen in Berlijn. Bij thuis komst hebben wij contact opgenomen met de treinreiswinkel. We hebben in een mail uit de doeken gedaan wat er is gebeurd en een aantal weken later kregen wij een bos bloemen met een kaartje waarop was te lezen dat de treinreiswinkel contact op zou nemen met de DB bahn.We moesten hiervoor wel onze tickets op sturen. Vandaag kregen we bericht dat we 10 euro korting krijgen op de eerst volgende boeking bij DB Bahn. Ik heb weer contact opgenomen met de treinreiswinkel en mij werd verteld dat zij niet verantwoordelijk zijn voor dit soort gevallen en de medewerkster vroeg zelfs "waarom mijn man niet was gaan zitten als hij een zitplaats had gereserveerd". Heb haar verteld dat de trein amper dicht kon en dat mijn man en zoon niet bij de zitplaatsen konden komen, maar zij vertelde mij nogmaals dat e.e.a. niet voor hun rekening was. Wij boeken nooit meer bij de treinreiswinkel dat is zeker.

  Sterke punten
  Geen

  Zwakke punten
  Gereserveerde zitplaatsen waren niet bereikbaar i.v.m. grote drukte i.v.m. met feestdag.
  Mensen hingen als sardientjes in een blikje. man en zoon hebben drie en een half uur moeten staan!!!!!! Klantenservice ronduit slecht.

  opgelicht door de Treinreiswinkel

  Ik heb een aantal weken geleden een prijs opgevraagd bij de treinreiswinkel duidelijk verteld dat ik de keuze tussen vleigen en de trein nog niet had gemaakt. en dat ik nog niet zeker was van mijn reis omdat ik nog geen vrij had gekregen van mijn werk. Ik wilde graag de weten hoelang de reis zou gaan duren en hoevaak en waar ik moets overstappen. Nu beweren ze dat het om een boeking gaat en willen ze mijn €108,- annuleringskosten berekenen.

  LET OP: met deze winkel

  Sterke punten
  goede oplichters

  Zwakke punten
  Goede oplichters

Bezoek De Treinreiswinkel

Schrijf een review