• Heb wandelen in het spoor van de katharen gedaan en het is me zeer goed bevallen. Mooie natuur bij de camping Montbel, mooie wandelingen, vegetarische maaltijden, saamhorigheid, gelijkgestemde mensen ontmoeten, fikkie stoken:-).

    Sterke punten
    De persoonlijke benadering, oprechtheid en liefde en niet te vergeten de warmte van Jacqueline en Jean-Luc en zoveel meer om zelf te ervaren...

    Zwakke punten
    kan er zo geen bedenken

    Door Vincent op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik ben vorig jaar voor de eerste keer meegeweest met Magical Tours en was aangenaam verrast! Ik heb nog nooit zo'n deugddoende, inzichtgevende, inspirerende, rustgevende,........... vakantie gehad. JL en Jacqueline zijn warme, lieve, begripvolle, wijze, humoristische, kortom fantastische personen ! In het begin kende ik niemand maar iedereen was zo open en straalden zo'n mooie energie uit, dat ik me er onmiddellijk op m'n gemak voelde!
    Je voelde je één met de natuur en kwam terug tot de basis van je bestaan!
    Het was prachtig!!

    Sterke punten
    - zeer mooie, energiegevende plaatsen
    - schatten van begeleiders
    - inspirerend
    - rustgevend
    - herstellend
    - ....

    Zwakke punten
    voor mij hebben ze er geen !

    Door Stéphanie op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Een aantal jaar geleden heb ik eens de reisbrochure aangevraagd van Magical Tours en de jaren erna rolde hij steeds weer door mijn brievenbus en steeds dacht ik, daar wil ik eens met mee. Ik zag de reis met workshop Chineng Qigong staan en dacht dat vind ik leuk. Was al jaren bezig met Yoga en wilde wel eens wat anders beleven.
    Het was een heerlijke reis en werd toen op slag verliefd op de plek: Montbel.
    Naast deze workshops deden we ook een aantal wandelingen en ik merkte dat ik dit erg leuk vond en weet nog goed dat Jacqueline me enthousiast vertelde over de reis die ze het jaar erop wilde organiseren: 5 magische bergen en ik bedacht me gelijk, als dat zo is dan ben ik erbij. Toen dus de gids weer uit was en hij erin stond heb ik gelijk geboekt. Het was heerlijk om na een jaartje weer terug te zijn op de camping, weet nog goed dat ik de eerste keer er even stil van werd, nu was het een heerlijk thuiskomen. Ik kon me van tevoren al helemaal verheugen om daar weer te zijn, te genieten van de natuur en de rust, een prima plek om even stil te worden en te onthaasten.
    De tijd staat hier even stil.
    Het is heerlijk om op deze plek te zijn. Na deze 10 dagen het gevoel veel langer weg te zijn geweest even geen agenda en klok, even genieten van de rust, van het voor je gezorgd worden en lekker eten. Leuke gesprekken, lekkere wijntjes en fijne ontmoetingen.

    Dit alles heefter toe geleid dat ik de jaren erna ben gaan "werken" als vrijwilliger, dat heb ik nu 3 jaar gedaan , wat ook weer een heerlijke ervaring was en me zo goed bevalt dat ik dit jaar weer 3 weken van de partij zal zijn! Kan me nu er al helemaal weer op verheugen om op Montbel te zijn! Kom het ervaren is mijn tip!

    Sterke punten
    Gastvrijheid, aandacht, vriendelijkheid, mooie natuur, lekker eten

    Zwakke punten
    - je moet weer naar huis

    Door Geertje op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Katharenreis Languedoc 2005
    Het verblijf op landgoed Terra Nova was heel plezierig. Een goede


    Katharenreis Languedoc 2005
    Prachtige spirituele reis, prettig gezelschap, goede accomodatie op landgoed Terra Nova en een duidelijke voorlichting over de Katharen en de plaatsen, die wij gingen bezoeken.. Jean Luc bereidde heerlijke gerechten, dus goede kok. Jacqueline gaf 's morgens vóór het ontbijt voor de liefhebbers ontspannende lichamelijke en spirituele oefeningen. Ik heb er van genoten. En zij was een perfecte en lieve gastvrouw.

    Ierse Sterrenweg 2006
    Schitterende reis langs deze weg. Werelberoemde, maar ook sommige haast vergeten krachtplaatsen. Ik heb er een heerlijke herinnering aan het rustige mooie landschap en de spiritualiteit aan over gehouden. Belangrijk ook was de voorlichting, die ons werd gegeven.

    Zowel Jean Luck als Jaqueline

    Zowel Jean Luch en Jacqueline
















    kamer en bed
    Magische reis in Ierland 2006
    Aan beide reizen heb ik heel mooie herinneringen.
    Voor onze reisleiders Jacqueline en Jean-Luc heb ik niets dan lof.
    Het reisschema was heel prettig en de plaatsen, die bezocht werden boden spirituele inspiratie, schoonheid en rust. De hotels waren prima.
    Ook de reisgenoten vormden een

    Sterke punten
    Zowel Jean Luc als Jacqueline zijn zeer goed reisleiders. Zij geven uitleg en goede voorlichting tijdens de reis, waarvoor 's avonds extra tijd wordt uitgetrokken.

    Zwakke punten
    Kan ik niet noemen. Niets dan lof.

    Door Greet op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik ben twee maal met Magical Tours in Zuid-Frankrijk geweest. Een enorme aanrader voor iedereen die houdt van de natuur, stilte, verdieping & humor, sportiviteit. Naast de serieuze gesprekken met medereizigers, Jacqueline en JL hebben we ook ontzettend gelachen. De campingplek in Montbel is puur & ongerept, wat ik zelf erg prettig vind. De wandelingen zijn om te genieten, en het aantal km is precies goed om ook in alle rust je lunch op te eten en de mooie uitzichten in je op te nemen. En dan ook nog de zeer smakelijke vegetarische maaltijden was voor mij een cadeau. De dagplanning zit goed in elkaar en komt ook altijd uit. Ik herinner me dat we met een klein fijn groepje ergens in een dorp na een wandeling nog wat wilde drinken, dit zat echter niet in de planning. Na overleg met elkaar hebben we besloten dat we dan een uur later zouden eten. Dus enige ruimte om iets net even anders te laten verlopen, is er ook. Ik vind het altijd bijzonder als mensen, in dit geval Jean-Luc en Jacqueline, werken vanuit het hart, eigenheid & wijsheid. Dit voor mij de grote meerwaarde van Magical Tours!

    Sterke punten
    De reizen & vakanties worden aangeboden vanuit liefde, wijsheid & eigenheid. Er is veel ruimte om zelf te ervaren wat een magische plek met je doet.

    Zwakke punten
    Ja, je weet niet wat het weer doet aan een bergvoet..... Dat is nu eenmaal de natuur

    Door Andrea op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Persoonlijk heb ik geen reizen met ze gemaakt, maar als buren op Terra Nova zie ik nartuurlijk hun inspanningen om steeds weer nieuwe reizen en formules te bedenken, die de meer bewuste vakantiezoeker aanspreken.
    In ons centrum hebben ze vele jaren mensen ontvangen en workshops gegeven, die inzicht met plezier verbinden. Bij die gelegenheden sprak ik vaak hun gasten die altijd vol lof waren over Jacqueline en Jean-Luc en de hoge kwaliteit van hun 'Magische' reizen. 2012 wordt het jaar waarin veel gaat veranderen, en MT draagt haar steenje bij om mensen bewuster te maken van de noodzaak anders met de natuur en henzelf om te gaan. De energieplekken van de aarde zijn als Chakra's, en vragen om geopend en herkend te worden.
    Magical Tours biedt de mogelijkheid om op een ontspannen manier meer inzicht te krijgen in alles wat ons echt bezig houdt.

    Door Jeroen Konin op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Een hele mooie vakantie heb ik gehad in Ierland. Jacqueline en Jean-Luc hebben ons mooie en magische plekken laten zien waar je zelf niet zomaar aan zou hebben gedacht (laat staan gevonden). Samen met goed onderdak en goed gezelschap ben ik tot rust gekomen. Maar ook kun je je grenzen verleggen door de activiteiten die zijn georganiseerd. Kortom een mooie combinatie van rust, natuur, cultuur, activiteit en een beetje magie!

    Sterke punten
    veel variatie in het reisprogramma
    goede begeleiding
    goede accomodaties

    Door Imke op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Een jaar geleden liep ik met Magicaltours de toer: de magie van de Catharen. Bijzonder hoe de leiding daar invulling aan gaf: een beleving! Daarnaast een heerlijke lokatie en zeer bijzonder vegetarisch eten. Dat boekje met die recepten heb ik nog nooit gekregen, maar des te meer om nog eens mee te gaan! Zeker een grote aanrader voor wie het past! En dat kun je voor je zelf uitmaken op hun voortreffelijke site!

    Sterke punten
    Locaties; Leiding ; Eten (je kijkt er eerst raar naar, maar achteraf snap je het beter!). Routes! Leuk om met die mensen te filosoferen, wordt je breder van!

    Zwakke punten
    Heb ik eigenlijk niet. Overal zul je je moeten aanpassen, maar hier is het interessant!

    Door Reint op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik ben met Magical Tours Vakantie naar Ierland geweest. De reis was goed georganiseerd. Ik heb veel mooie plaatsen bezocht. Tegelijkertijd waren voldoende rustmomenten. Goede balans tussen actief en passief. Dus zeker aan te bevelen.

    Sterke punten
    Goede balans tussen actief en passief
    Goed georganiseerd
    Veel kennis van de bezochte plaatsen

    Zwakke punten
    Geen

    Door Patrick op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • De rondreis door Mexico met Magical Tours in november /december 2009 verliep voor mij volgens een Goddelijk plan. Een reis vol magie. De voortekenen vertelden mij dat het een bijzondere reis zou worden. O.a. vond ik twee muntstukken op straat in mijn dorp. Een mexicaanse 10 pesos munt, en een Amerikaans munstuk met het Statue of Liberty erop.
    De vele magische piramides/ru√Įnes in Tulum, Chitzen Itza, Uxmal, Palenque, Yaxilan, Tikal die we hebben beklommen, hadden mij veel te vertellen. Hebben mij, bij mijn basis gebracht.
    Het meest bijzondere was dat we op 29-11-2009, de 11-11-11 poort, aanwezig waren bij de transformatie van een blauwe vlinder. Welk symbool tevens stond te prijken op de gevel van ons laatste hotel in Playa del Carmen.Wat een prachtige afsluiting van een zeer enerverende reis met Jacqueline en Jean-Luc als reisleiding, en zes reisgenoten die met mij deze reis compleet maakten.

    Sterke punten
    ontspannen open, inspelen op het juiste moment wat ik.

    Zwakke punten
    geen

    Door elly bakker op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik ben al een paar keer met Magical tours mee geweest en elke keer is mij perfect bevallen. Ik ben met de bus geweest en een keer met eigen auto, beide is aan te raden. De reisleider is erg bekwaamd en kan je veel vertellen over de plek waar je op dat moment bent. De wandelingen zijn niet zwaar en soms zelfs relaxed om door de mooie natuur te lopen. Vooral de Katharen route is erg mooi om te doen.

    Sterke punten
    Je hebt een eigen slaapplek of je ligt samen met je maatje in een slaapplaats wel een eigen bed. Het eten is geweldig 3 gangen menu vegetarisch heerlijk gewoon.

    Zwakke punten
    geen

    Door Sible op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • H)

    Sterke punten
    Voor iedere single toegankelijk

    Door Kees Timmeng op 22 december 2011 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Deze vakantie heeft mij rust, ontspanning en gezelligheid gegeven. De toegewijdheid van Jacqueline en Jean Luc was altijd voelbaar. Alles klopte. Het heerlijke eten, de workshops, de omgeving, het klimaat, de persoonlijke aandacht. Heel uitgerust en voldaan kijk ik terug om een heerlijke vakantie.

    Door Marianne op 25 november 2011 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik ben er nu 2 jaar geweest als vrijwilliger.
    En de werksfeer is zo ontzettend fijn dat ik er dit jaar weer met veel plezier heen ga.
    Jacqeuline en Jean Luc bieden hun gasten inspirerende weken aan, en van elke vakantiegast hoor ik blije, enthousiaste en soms diep geraakte verhalen.
    Leven en laten leven is een motto van Jacqueline en Jean Luc en dat komt ook sterk naar voren, en dat maakt dat je gewoon lekker mag zijn wie je bent.
    Geen ingewikkeld gedoe, geniet gewoon met elkaar! en voel je vrij!
    Er wordt ook steeds een bijzonder fijne en open sfeer gecreeerd,
    De maaltijden zijn ook overheerlijk!
    Je kan merken dat Jacqeuline en Jean Luc weten waar ze het over hebben en waar ze mee bezig zijn, je voelt hun passie voor het werk.
    Ik heb zelf nog niet een vakantieweek met hun meegedaan, maar vanuit de positie van vrijwilligster kan ik het van een afstand bekijken, en ik moet zeggen: DOEN!
    Ik zie niets anders dan hele blije mensen die het jammer vinden dat de vakantie weer voorbij is.

    Sterke punten
    een "met elkaar" sfeer waar je mag zijn wie je bent.
    gezellig.
    de ochtendoefeningen doen je lijf en geest geweldig goed!

    Door Petra op 25 november 2011 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Prachtige plekken bezocht met momenten om nooit te vergeten.

    Sterke punten
    de sfeer is heel fijn, en de ligging aan het meer Mon Bell
    is prachtig!

    Door mw . lanser op 25 november 2011 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Heb j.l. juni deelgenomen aan een wijn wandeltocht door de Elzas. Door omstandigheden was mijn conditie niet optimaal. Jeanet heeft me op sleeptouw genomen door het tempo aan te passen en mij met raad en daad ter zijde te staan. Wat me opviel was haar brede kennis van zowel wijn, voedsel en de streek.Geweldig hoe zij van een hobby haar beroep heeft weten te maken.

    Door greta op 7 november 2011 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Wie ooit een wijnproeverij heeft willen regelen in het buitenland, weet uit ervaring dat het niet altijd makkelijk is om in korte tijd de mooiste wijnen te proeven.
    Opmerkelijk genoeg lukt dat Jeanet Bruining wél, doordat ze in de loop der jaren met locale wijnproducenten goede contacten heeft gelegd.

    Als je na enkele dagen het wijngebied verlaat, kun je terecht zeggen dat je dit gebied redelijk goed hebt leren kennen. De omgeving heb je immers te voet verkend, en de wijnen heb je dagelijks geproefd én gedronken bij heerlijke maaltijden!

    Op deze manier wordt wijn drinken een ware belevenis!

    Door Anja op 5 november 2011 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Mijn wijnwandel ervaring met Jeanet Bruining beslaat ongeveer 15 jaren, waarvan 10 jaren wijnwandelen in mijn favoriete Alto Adige (noord Itali√ę). Niet dat ik nu een ervaren wijnwandel mevrouw geworden ben. Het originele idee van Jeanet bevalt me zo goed: de wandelingen zijn mooi, wijnproeverijen met uitstekende wijnen, kwalitatief goed en smaakvol eten, bijzondere hotels/pensions: altijd schitterend gelegen.

    De wijnproeverijen zijn klasse, geen Chateau Migraine. Jeanet Bruining heeft met veel wijnboeren en boerinnen door de jaren heen een warme en persoonlijke band opgebouwd. Zeg nu zelf; welke wijnboer laat je weten een prijs met zijn witte wijn gewonnen te hebben?!

    In Alto Adige geen kouwe drukte; wanneer je bestoft en bezweet in 't wandelkloffie een restaurant binnenstapt kijkt niemand vreemd op. Je bent net zo welkom als de man in 3-delig.

    Ook heel uitzonderlijk; geen commercie. Men staat niet klaar met een bestellijst. Wijn kopen is (gelukkig) niet het doel. Een kijkje nemen in de kelder en de wijngaard, plezier in proeven van wijn, staat hoog in Jeanets vaandel.

    Al wandelend kom je op bijzondere locaties en dito wijnboeren en wijnboerinnen. De wijnwandelweken van Jeanet Bruining zijn letterlijk en figuurlijk van hoog niveau! Doen!

    Door Caroline op 3 november 2011 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • In een tijdsbestek van vijftien jaar hebben mijn vrouw en ik driemaal meegedaan met een WijnWandelexpeditie, georganiseerd door Jeanet Bruining. Die keren zijn ons uitstekend bevallen, want Jeanet heeft in de loop der jaren goede contacten opgebouwd met de plaatselijke wijnboeren, en ze slaagt er altijd in om m√©√©r dan een doorsnee-bezoek te organiseren. De bijbehorende proeverijen zijn van grote klasse.\r\nTwee dingen zijn van belang: je moet interesse hebben in wijn en de wijncultuur, en je moet het leuk vinden om met een klein groepje mensen een paar dagen op te trekken. De dagelijkse wandelingen zijn niet zwaar, en de afstand overstijgt de vijftien kilometer per dag maar zelden. We hebben gewandeld door de Pfaltz, langs de Moezel en in de Elzas; onze volgende bestemming wordt hopelijk de Rheingau. Summa summarum: geen doorsnee vakantie, maar voor de liefhebber zeer aan te bevelen.

    Door Adri Tijman op 3 november 2011 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik ben een aantal keer met Magical Tours meegeweest. Telkens een andere reis gedaan. Wat mij vooral aanspreekt is de fijne sfeer. Iedereen mag zijn wie die is en dat is ok. Wat ik ook belangrijk vind is dat de organisatie goed geregeld is. Spirituele vakanties zijn soms zweverig, maar Jacqueline en Jean-Luc kunnen het spirituele samen laten gaan met het praktische.

    Sterke punten
    Goed organisatie, fijne sfeer, prima prijs/kwaliteit verhouding!

    Zwakke punten
    Geen! (ik ga niet voor niets regelmatig met Magical Tours op reis)

    Door Caroline op 3 november 2011 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Dit is een professioneel opgezette tocht waarbij het wandelen en het wijnproeven mooi met elkaar in evenwicht zijn.
    Mevrouw Bruijning heeft een goede relatie opgebouwd met de locale wijnproducenten en wist ons een goed kijkje achter de schermen te geven.
    De Pfalz is een mooi gebied om te wandelen zeker in de herfst. De groep bestond uit een tiental mensen van diverse pluimage waardoor er interessante ontmoetingen tot stand kwamen
    Al met al zeer geslaagd en ik overweeg om volgend jaar weer aan een tocht deel te nemen. Een aanrader








    E

    Door d.j.Kruse op 3 november 2011 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.