• Je moet het ZELF ERVAREN. De twee vakanties met Magichal Tours die ik gemaakt heb behoren tot de fijnste die ik ooit gemaakt heb. Kernwoorden zijn vrijheid, nieuwe vriendschappen, jezelf zijn en heerlijk eten, onder begeleiding van Jean-Luc en Jacqueline die dit op een heel ontspannen en natuurlijke wijze doen.

    Door wolter op 28 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Inmiddels al 7 keer met Magicaltours op vakantie geweest. De vakanties met Jacqueline en Jean Luc zijn altijd goed. Ze laten je de mooiste en bijzondere krachtplekken zien. Verder is er altijd een goede sfeer. Je ontmoet gelijkgestemde mensen, dus zijn er altijd leuke contacten.
    De reis het het voorjaar naar naar Santiago de Compostella was een groot hoogtepunt. Gaaf om de route te doen (lopend en met een minibusje)
    van de beroemde sterrenweg. Was heel speciaal. Vele bijzondere plekken, en en kerken bezocht. De pelgrimskerk was hiervan het mooiste! En de mis mee te maken was een hartverwarmende ervaring. We hadden een klein clubje,
    erg gezellig gehad met elkaar! Met Jacqueline kun je lachen. Een vakantie
    naar mijn hart geweest.

    Sterke punten
    De reizen zijn heel goed georganiseerd.
    Jacqueline en Jean Luc begeleiden de reizen op een zeer prettige manier.
    Je komt op plekken die uniek zijn. Er is altijd een relaxte sfeer.
    Het vegetarische eten op de camping is van een 3 sterren nivo. Heel
    erg lekker!
    .

    Zwakke punten
    Jean Luc wil nog steeds geen kookboek uitgeven.
    Thuis moet ik altijd weer afkicken.

    Door magrit op 26 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Vanuit mijn ervaring in de reisbranche was ik al lange tijd ge√Įnteresseerd in de reizen van Magical Tours en las de gehele brochure uitgebreid van het begin tot einde en weer terug.....! Ik werd door het lezen al "aangeraakt" door de foto's, tekst, layout √©n de mensen erachter.......Jacqueline en Jean Luc.
    Bovendien heeft het Katharenland al jaren op mij ook een grote aantrekkingskracht en toen ik samen met mijn partner in 2009 neerstreek bij het meer van Montbel kon ik gelijktijdig een indruk opdoen van het programma.
    Dit jaar gaan wij samen als helpende hand werken tijdens de vakantieweken en verheugen ons op onze taken, ontmoetingen, de plek én ervaringen!! We kijken er écht naar uit om samen met de organisatie klaar te staan voor de gasten en met elkaar het goed te hebben.........

    Sterke punten
    De kracht van Jacqueline en Jean Luc.

    Door Astrid op 25 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ontspannen en bezielde mensen zijn Jacqueline en Jean Luc
    die reizen organiseren waarin je met elkaar en voor jeZelf alles mag en kan beleven vanuit welke invalshoek dan ook. Als individu een groep vormen en van alles beleven met elkaar. Een klik is er altijd. Met de een wat meer als met de ander. Met respect al die prachtige momenten delen met elkaar en zo is het.
    Echt een aanrader om mee te maken.

    Sterke punten
    organisatie en begeleiding en vrolijke humor voor alles

    Door TineOuwehand op 23 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Het is een heerlijke ontspannen vakantie geweest en een aanrader voor iedereen die graag in de natuur vertoeft gekombineerd met een stukje cultuur. Ik heb de rondleidingen van Jean-Luc gehad en hij deed dat met veel enthousiasme en leidde ons rond in een ongedwongen sfeer. Montbel heeft alle faciliteiten die je nodig hebt, mooi uitzicht, super groot meer waarin het aangenaam zwemmen was. De stilte in de omgeving was aangenaam en het knetterende kampvuur 's avonds aanlokkelijk gezellig. Ook de muzikale kwaliteiten van groepsgenoten hebben daar erg in bij gedragen. De lunchpakketten waren meer dan goed verzorgt en het verassende 3 gangen menu van elke avond om je vingers bij af te likken

    Al met al een vakantie waarbij ik spijt heb gehad niet langer geboekt te hebben. Zodra het programma aansluit bij mijn plannen ga ik zeker nogmaals naar Montbel om te kunnen genieten van alles wat Magical Tours te bieden heeft.

    Sterke punten
    Jean-Luc & Jacqueline
    Weekindeling en programma
    Montbel: ligging & omgeving
    Montbel Team
    Ontbijt, luch & diner

    Zwakke punten
    Busreis

    Niet sterk & niet zwak maar misschien iets te weinig uitzicht op het prachtige meer vanaf de camping maar dat geeft dan natuurlijk wel weer meer privacy ....


    Door Marie op 18 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Het was voor mij een ongelooflijke heerlijke vakantie. Ik was in mijn eentje gegaan, erg spannend, maar die spanning was niet nodig geweest. Er wordt direct de eerste dag al aandacht besteed aan het vormeren van een groepgevoel. ik heb me er dan ook uitstekend thuis gevoeld. ik mocht zijn wie ik ben. gewoon mezelf. heerlijk. de hele vakantie was een kadootje, de goede kundige, aardige leiding. het kampvuur. de omgeving. het eten. de dagtochten en de informatie over de plekken. de plekken zelf niet vergeten. kortom ik heb voltop genoten.

    Sterke punten
    leiding
    ligging
    omgeving
    thema's van de programma's
    deelnemers
    team wat kookt en begeleid
    kampvuur

    Zwakke punten
    behalve de busreis geen.

    Door Barbara op 15 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Eigenlijk zegt de titel alles al, maar ik zal deze toelichten.

    Nietsvermoedend maar vol enthousiasme heb ik in 2007 de Katharenreis geboekt (na het lezen van het Labyrinth van Kate Mosse). Ik verwachte ontwikkeling en ontspanning. Ik kreeg niet alleen dat maar zoveel meer!
    Niet alleen Jean-Luc & Jacqueline en de fijne gasten maar ook het fantastische Pays Cathares hebben een onwisbare indruk gemaakt...en een verlangen om regelmatig weer terug te keren naar dit land en Magical Tours losgemaakt!

    Vandaar dat ik in de zomer van 2010 en 2011 met veel plezier mijn steentje heb bijgedragen als vrijwilliger. Mijn werkvakantie voelde niet als werk: het werken met mensen die ik graag mag en die een organisatie neerzetten die ik helemaal ondersteun (menselijkheid, warmte, aandacht voor de natuur, kennis & kunde) heeft me verrijkt! Magical Tours en Katharenland heb ik in mijn hart gesloten. Ik zal in de toekomst zeker nog terugkeren! (op mijn wensenlijstje staan ook nog Ierland en Peru :-).

    Sterke punten
    - Jean-Luc & Jacqueline (hun gedrevenheid, warmte, liefde voor de natuur, kennis & kunde om die kennis over te dragen)

    - De leuke mensen die boeken bij Magical Tours, stuk voor stuk positieve en open mensen waar je, of je nu alleen boekt of met meerdere mensen, opgenomen wordt in de groep. Ik heb er hele fijne vrienden aan overgehouden.

    - HET ETEN!!!! (niet voor niets in hoofdletters: altijd 3-gangen, afwisselend, vegetarisch en zalig)

    - Montbel: de camping biedt verschillende mogelijkheden als uitrusten, zwemmen in het heerlijke meer, wandelen, op avontuur door het bos achter de camping & genieten van het schitterende uitzicht op het prachtige lac Montbel

    - .....teveel om op te noemen: ik raad je aan het zelf te ontdekken!

    Zwakke punten
    De enge spinnen op de camping ;-) maar da's mijn probleem als arachnofoob...al moet ik zeggen dat de binnententen spinproof gebleken zijn en er altijd wel een aardige held was om me te redden!

    Door Tamara op 14 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • geweldige,rustgevende natuur;inspanning met enorm veel plezier; vooral ook de
    pauzeplaatsen-picknick in de hemel;het tentenkamp was betoverend gelegen aan het meer;het vegetarisch eten en de sfeer hierbij voortreffelijk.
    De leiding was subliem,warm,inspirerend,tactvol;had kennis van zaken,van de
    natuur,maar bovenal van mensen[jong en oud]
    Jacqeline en Jean-Luc heel hartelijk dank voor jullie inspirerende en liefdevolle
    vakantie bij het meer van Montbel

    Sterke punten
    eigenlijk alles; accomodatie
    wandelingen
    eten
    leiding
    zwemmen en kampvuur
    andere vakantiegangers

    Zwakke punten
    reis ernaartoe met bus[te weinig pauzes]
    excursie naar het drukke Carcasonne;overgang van rust naar drukte was voor mij
    teveel van het goede.

    Door Wim Peeters op 14 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Eigenlijk zegt mijn titel alles al: het zijn gewoon stuk voor stuk heerlijke vakanties! Ik heb er een heleboel gedaan en bij allemaal heb ik een heerlijke tijd gehad. De sfeer is altijd ontspannen en vriendschappelijk. De uitstapjes zijn altijd anders dan bij andere reisorganisaties; je krijgt dingen te zien die andere organisaties niet aan doen. Wat vooral prettig is, is dat ze veelal plekken uitzoeken die niet door hele bussen worden bezocht, maar bijzonder zijn. En het eten!! Ik ben geen vegetari√ęr van mezelf, maar het is heerlijk wat Jean-Luc maakt!
    Kortom: je komt als herboren terug!

    Sterke punten
    Kleine groepjes
    Ontspannen sfeer
    Geen massa toeristische plekken

    Zwakke punten
    Tja, die kan ik echt niet bedenken.

    Door Nicky Sprado op 14 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik ben tot op heden twee keer met Jacqueline en Jean-Luc mee geweest: de eerste keer naar de Katharen in Zuid-Frankrijk, de tweede keer naar mystiek Ierland. Ik heb van beide keren genoten. Dat heeft vele oorzaken: de warme begeleiding, de interessante onderwerpen die aan bod komen, de ongewone ervaringen en ook voor een groot deel door het reisgezelschap; niet te groot en met eenzelfde interesse. Het voelt goed.
    Ik vind het dan ook jammer dat ik dit jaar niet mee kan naar mystiek Engeland, vanwege een opleiding die ik volg.
    Volgend jaar beter!

    Sterke punten
    Kleine groepen
    Sterke begeleiding
    Prettige sfeer
    Trekt leuke mensen met dezelfde interesses: mystiek, natuur, andere culturen, gezelligheid.
    Mensen komen terug!

    Zwakke punten
    Kan ik zo niet bedenken.

    Door Anna de Haan op 14 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Juni 2011, een week vakantie in het katharenland. Jacqueline en Jean-Luc hebben een bijzondere vakantie samengesteld, waarin je de oude geschiedenis van de katharen goed leert kennen. In een groep leuke mensen rond trekken in het Zuiden van Frankrijk. Zo mooi. Daarbij de plekken bezoeken waar je zelf nooit zou komen. Ze hebben een programma gemaakt waar je komt op plaatsen waar niemand komt. Dit maakt het allemaal zo speciaal, zo kun je de energieplaatsen goed ervaren. De verzorging is extreem goed. Lekker en gezond, vegetarisch, heeft mij enthousiast gemaakt om zelf ook wat meer moeite te doen voor mijn eten. Jean Luc heeft er zijn levensmissie van gemaakt om het gezonde eten te promoten. Jacqueline is een lieve en gezellige gastvrouw. Maw ik beveel het reizen met Magical Tours voor de volle 1000% aan.

    Sterke punten
    Ligging van de lokatie Terra Nova
    Perfect eten
    Relaxt programma, voor het echte vakantie gevoel
    Ontspannings oefeningen die echt werken
    Lieve reisleiders, die goede aanvullende informatie geven over het programma

    Zwakke punten
    Ik heb geen zwakke punten ontdekt.

    Door Miranda op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Een geweldige vakantie gehad, niet alleen door de speciale omgeving en ervaringen, maar zeker ook door de zorg en de warmte die ik heb mogen ontvangen van Jean-Luc, Jacqueline en hun helpers. Persoonlijk, warm, echte interesse. Werkelijk heerlijk gegeten (en ik ben echt wel wat gewend), geslapen in een lekker bed, een prachtige omgeving. Ik voelde me echt welkom.
    Kortom: vanaf het moment dat ik heb gereserveerd was alles tot in de puntjes geregeld.

    Sterke punten
    echte aandacht, interesse, warmte, veel ruimte voor mooie gesprekken. Prachtige omgeving, zeer energieke plek.

    Zwakke punten
    niet gevonden!

    Door Patty op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Heb wandelen in het spoor van de katharen gedaan en het is me zeer goed bevallen. Mooie natuur bij de camping Montbel, mooie wandelingen, vegetarische maaltijden, saamhorigheid, gelijkgestemde mensen ontmoeten, fikkie stoken:-).

    Sterke punten
    De persoonlijke benadering, oprechtheid en liefde en niet te vergeten de warmte van Jacqueline en Jean-Luc en zoveel meer om zelf te ervaren...

    Zwakke punten
    kan er zo geen bedenken

    Door Vincent op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik ben vorig jaar voor de eerste keer meegeweest met Magical Tours en was aangenaam verrast! Ik heb nog nooit zo'n deugddoende, inzichtgevende, inspirerende, rustgevende,........... vakantie gehad. JL en Jacqueline zijn warme, lieve, begripvolle, wijze, humoristische, kortom fantastische personen ! In het begin kende ik niemand maar iedereen was zo open en straalden zo'n mooie energie uit, dat ik me er onmiddellijk op m'n gemak voelde!
    Je voelde je één met de natuur en kwam terug tot de basis van je bestaan!
    Het was prachtig!!

    Sterke punten
    - zeer mooie, energiegevende plaatsen
    - schatten van begeleiders
    - inspirerend
    - rustgevend
    - herstellend
    - ....

    Zwakke punten
    voor mij hebben ze er geen !

    Door Stéphanie op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.


  • Een aantal jaar geleden heb ik eens de reisbrochure aangevraagd van Magical Tours en de jaren erna rolde hij steeds weer door mijn brievenbus en steeds dacht ik, daar wil ik eens met mee. Ik zag de reis met workshop Chineng Qigong staan en dacht dat vind ik leuk. Was al jaren bezig met Yoga en wilde wel eens wat anders beleven.
    Het was een heerlijke reis en werd toen op slag verliefd op de plek: Montbel.
    Naast deze workshops deden we ook een aantal wandelingen en ik merkte dat ik dit erg leuk vond en weet nog goed dat Jacqueline me enthousiast vertelde over de reis die ze het jaar erop wilde organiseren: 5 magische bergen en ik bedacht me gelijk, als dat zo is dan ben ik erbij. Toen dus de gids weer uit was en hij erin stond heb ik gelijk geboekt. Het was heerlijk om na een jaartje weer terug te zijn op de camping, weet nog goed dat ik de eerste keer er even stil van werd, nu was het een heerlijk thuiskomen. Ik kon me van tevoren al helemaal verheugen om daar weer te zijn, te genieten van de natuur en de rust, een prima plek om even stil te worden en te onthaasten.
    De tijd staat hier even stil.
    Het is heerlijk om op deze plek te zijn. Na deze 10 dagen het gevoel veel langer weg te zijn geweest even geen agenda en klok, even genieten van de rust, van het voor je gezorgd worden en lekker eten. Leuke gesprekken, lekkere wijntjes en fijne ontmoetingen.

    Dit alles heefter toe geleid dat ik de jaren erna ben gaan "werken" als vrijwilliger, dat heb ik nu 3 jaar gedaan , wat ook weer een heerlijke ervaring was en me zo goed bevalt dat ik dit jaar weer 3 weken van de partij zal zijn! Kan me nu er al helemaal weer op verheugen om op Montbel te zijn! Kom het ervaren is mijn tip!

    Sterke punten
    Gastvrijheid, aandacht, vriendelijkheid, mooie natuur, lekker eten

    Zwakke punten
    - je moet weer naar huis

    Door Geertje op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Katharenreis Languedoc 2005
    Het verblijf op landgoed Terra Nova was heel plezierig. Een goede


    Katharenreis Languedoc 2005
    Prachtige spirituele reis, prettig gezelschap, goede accomodatie op landgoed Terra Nova en een duidelijke voorlichting over de Katharen en de plaatsen, die wij gingen bezoeken.. Jean Luc bereidde heerlijke gerechten, dus goede kok. Jacqueline gaf 's morgens vóór het ontbijt voor de liefhebbers ontspannende lichamelijke en spirituele oefeningen. Ik heb er van genoten. En zij was een perfecte en lieve gastvrouw.

    Ierse Sterrenweg 2006
    Schitterende reis langs deze weg. Werelberoemde, maar ook sommige haast vergeten krachtplaatsen. Ik heb er een heerlijke herinnering aan het rustige mooie landschap en de spiritualiteit aan over gehouden. Belangrijk ook was de voorlichting, die ons werd gegeven.

    Zowel Jean Luck als Jaqueline

    Zowel Jean Luch en Jacqueline
















    kamer en bed
    Magische reis in Ierland 2006
    Aan beide reizen heb ik heel mooie herinneringen.
    Voor onze reisleiders Jacqueline en Jean-Luc heb ik niets dan lof.
    Het reisschema was heel prettig en de plaatsen, die bezocht werden boden spirituele inspiratie, schoonheid en rust. De hotels waren prima.
    Ook de reisgenoten vormden een

    Sterke punten
    Zowel Jean Luc als Jacqueline zijn zeer goed reisleiders. Zij geven uitleg en goede voorlichting tijdens de reis, waarvoor 's avonds extra tijd wordt uitgetrokken.

    Zwakke punten
    Kan ik niet noemen. Niets dan lof.

    Door Greet op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik ben twee maal met Magical Tours in Zuid-Frankrijk geweest. Een enorme aanrader voor iedereen die houdt van de natuur, stilte, verdieping & humor, sportiviteit. Naast de serieuze gesprekken met medereizigers, Jacqueline en JL hebben we ook ontzettend gelachen. De campingplek in Montbel is puur & ongerept, wat ik zelf erg prettig vind. De wandelingen zijn om te genieten, en het aantal km is precies goed om ook in alle rust je lunch op te eten en de mooie uitzichten in je op te nemen. En dan ook nog de zeer smakelijke vegetarische maaltijden was voor mij een cadeau. De dagplanning zit goed in elkaar en komt ook altijd uit. Ik herinner me dat we met een klein fijn groepje ergens in een dorp na een wandeling nog wat wilde drinken, dit zat echter niet in de planning. Na overleg met elkaar hebben we besloten dat we dan een uur later zouden eten. Dus enige ruimte om iets net even anders te laten verlopen, is er ook. Ik vind het altijd bijzonder als mensen, in dit geval Jean-Luc en Jacqueline, werken vanuit het hart, eigenheid & wijsheid. Dit voor mij de grote meerwaarde van Magical Tours!

    Sterke punten
    De reizen & vakanties worden aangeboden vanuit liefde, wijsheid & eigenheid. Er is veel ruimte om zelf te ervaren wat een magische plek met je doet.

    Zwakke punten
    Ja, je weet niet wat het weer doet aan een bergvoet..... Dat is nu eenmaal de natuur

    Door Andrea op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Persoonlijk heb ik geen reizen met ze gemaakt, maar als buren op Terra Nova zie ik nartuurlijk hun inspanningen om steeds weer nieuwe reizen en formules te bedenken, die de meer bewuste vakantiezoeker aanspreken.
    In ons centrum hebben ze vele jaren mensen ontvangen en workshops gegeven, die inzicht met plezier verbinden. Bij die gelegenheden sprak ik vaak hun gasten die altijd vol lof waren over Jacqueline en Jean-Luc en de hoge kwaliteit van hun 'Magische' reizen. 2012 wordt het jaar waarin veel gaat veranderen, en MT draagt haar steenje bij om mensen bewuster te maken van de noodzaak anders met de natuur en henzelf om te gaan. De energieplekken van de aarde zijn als Chakra's, en vragen om geopend en herkend te worden.
    Magical Tours biedt de mogelijkheid om op een ontspannen manier meer inzicht te krijgen in alles wat ons echt bezig houdt.

    Door Jeroen Konin op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Een hele mooie vakantie heb ik gehad in Ierland. Jacqueline en Jean-Luc hebben ons mooie en magische plekken laten zien waar je zelf niet zomaar aan zou hebben gedacht (laat staan gevonden). Samen met goed onderdak en goed gezelschap ben ik tot rust gekomen. Maar ook kun je je grenzen verleggen door de activiteiten die zijn georganiseerd. Kortom een mooie combinatie van rust, natuur, cultuur, activiteit en een beetje magie!

    Sterke punten
    veel variatie in het reisprogramma
    goede begeleiding
    goede accomodaties

    Door Imke op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Een jaar geleden liep ik met Magicaltours de toer: de magie van de Catharen. Bijzonder hoe de leiding daar invulling aan gaf: een beleving! Daarnaast een heerlijke lokatie en zeer bijzonder vegetarisch eten. Dat boekje met die recepten heb ik nog nooit gekregen, maar des te meer om nog eens mee te gaan! Zeker een grote aanrader voor wie het past! En dat kun je voor je zelf uitmaken op hun voortreffelijke site!

    Sterke punten
    Locaties; Leiding ; Eten (je kijkt er eerst raar naar, maar achteraf snap je het beter!). Routes! Leuk om met die mensen te filosoferen, wordt je breder van!

    Zwakke punten
    Heb ik eigenlijk niet. Overal zul je je moeten aanpassen, maar hier is het interessant!

    Door Reint op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik ben met Magical Tours Vakantie naar Ierland geweest. De reis was goed georganiseerd. Ik heb veel mooie plaatsen bezocht. Tegelijkertijd waren voldoende rustmomenten. Goede balans tussen actief en passief. Dus zeker aan te bevelen.

    Sterke punten
    Goede balans tussen actief en passief
    Goed georganiseerd
    Veel kennis van de bezochte plaatsen

    Zwakke punten
    Geen

    Door Patrick op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • De rondreis door Mexico met Magical Tours in november /december 2009 verliep voor mij volgens een Goddelijk plan. Een reis vol magie. De voortekenen vertelden mij dat het een bijzondere reis zou worden. O.a. vond ik twee muntstukken op straat in mijn dorp. Een mexicaanse 10 pesos munt, en een Amerikaans munstuk met het Statue of Liberty erop.
    De vele magische piramides/ru√Įnes in Tulum, Chitzen Itza, Uxmal, Palenque, Yaxilan, Tikal die we hebben beklommen, hadden mij veel te vertellen. Hebben mij, bij mijn basis gebracht.
    Het meest bijzondere was dat we op 29-11-2009, de 11-11-11 poort, aanwezig waren bij de transformatie van een blauwe vlinder. Welk symbool tevens stond te prijken op de gevel van ons laatste hotel in Playa del Carmen.Wat een prachtige afsluiting van een zeer enerverende reis met Jacqueline en Jean-Luc als reisleiding, en zes reisgenoten die met mij deze reis compleet maakten.

    Sterke punten
    ontspannen open, inspelen op het juiste moment wat ik.

    Zwakke punten
    geen

    Door elly bakker op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Ik ben al een paar keer met Magical tours mee geweest en elke keer is mij perfect bevallen. Ik ben met de bus geweest en een keer met eigen auto, beide is aan te raden. De reisleider is erg bekwaamd en kan je veel vertellen over de plek waar je op dat moment bent. De wandelingen zijn niet zwaar en soms zelfs relaxed om door de mooie natuur te lopen. Vooral de Katharen route is erg mooi om te doen.

    Sterke punten
    Je hebt een eigen slaapplek of je ligt samen met je maatje in een slaapplaats wel een eigen bed. Het eten is geweldig 3 gangen menu vegetarisch heerlijk gewoon.

    Zwakke punten
    geen

    Door Sible op 12 januari 2012 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • H)

    Sterke punten
    Voor iedere single toegankelijk

    Door Kees Timmeng op 22 december 2011 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.

  • Deze vakantie heeft mij rust, ontspanning en gezelligheid gegeven. De toegewijdheid van Jacqueline en Jean Luc was altijd voelbaar. Alles klopte. Het heerlijke eten, de workshops, de omgeving, het klimaat, de persoonlijke aandacht. Heel uitgerust en voldaan kijk ik terug om een heerlijke vakantie.

    Door Marianne op 25 november 2011 Reageer

    Deze review is meer dan een jaar oud en misschien niet meer relevant.